Peggy De Prins, PhD

Peggy De Prins, PhD
  • Sustainable HRM
  • Employee Engagement
  • Quality of Work

Academic Director Full-time Master in Human Resource Management

Biografie

Peggy De Prins vormt al 20 jaar jonge HR professionals in de Full Time Master HRM aan Antwerp Management School.  Mede dankzij haar onnavolgbare begeleiding vonden en vinden deze professionals hun weg naar tal van top-bedrijven in binnen- en buitenland. Zij neemt sinds 2007 de rol van academisch directeur en hoofddocent op.  Daarnaast doceert Peggy De Prins in de Masterclass HRM voor executives aan Antwerp Management School, waar zij topics als Engagement en Duurzaam HRM positioneert binnen het brede veld van HRM.  Zij is tevens verbonden aan de faculteit TEW, departement Management  van de Universiteit Antwerpen. Zij doceert de vakken Arbeidssociologie, HRM en Organisatiegedrag.

Zij is pionier in het veld van Duurzaam HRM. Haar boek “12 sleutels voor Duurzaam HRM” (2015)  biedt naast een klare kijk op de fundamenten van Duurzaam HRM eveneens praktische handvaten voor actoren in het werkveld die met de concepten aan de slag willen.  Zij heeft specifieke interesse voor hoe het sociaal overleg er uit kan zien, wanneer het geplaatst wordt in het kader van Duurzaam HRM.

Zij verricht wetenschappelijk onderzoek rond bovenstaande thema’s en zoekt daarbij steeds naar kruisbestuivingen tussen haar basisdiscipline van de arbeidssociologie enerzijds, en meer toegepaste managementdisciplines als HRM anderzijds. Haar publicaties zijn talrijk en gericht naar verschillende doelgroepen. Zij is een graag geziene keynote speaker rond bovengenoemde thema’s en heeft vooral affiniteit met een publiek dat zich situeert in de ruime non-profit sector.

Peggy de Prins is jurylid voor de jaarlijkse verkiezing van de “HR Ambassadeur” en zij vertegenwoordigt Antwerp Management School in haar rol als academische partner van de Personnel Management Club.

Zij startte haar loopbaan als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. In de eerste jaren van haar loopbaan verrichtte zij projectonderzoek op het vlak van personeel, HRM en arbeidskwaliteit binnen zorginstellingen.

Zij is aan de basis sociologe en behaalde haar licentie aan de KULeuven (1992)  In 2001 behaalde zij haar doctoraat met als titel: Zorgen om zorg(arbeid). Een vergelijkend onderzoek naar oorzaken van stress en maatzorg in Vlaamse rusthuizen.

Programma's

Publicaties

  • De Prins, P. & Segers, J. (2015). Werken in en managen van een vriendschapscultuur: Contradictio in terminis? Tijdschrift voor HRM, forthcoming.
  • De Prins, P.,  Van Beirendonck, L.,  De Vos, A. &  Segers, J. (2014). Sustainable HRM. Bridging theory and practice through the R(espect)O(pennes)C(ontinuity)-model. Management Revue, 25(4), 264-284.
  • De Prins, P., Maloens, M. & Brouwers, S. (2013). Bevlogen aan het werk in de zorg –Hefbomen voor engagement en retentie- In: Van der Borght, M. (red.). Handboek HR in de zorg. Beleid en Praktijk. Brussel: Politeia, Afl. 1, mei 2013, p. 1-14. 
  • De Prins, P., Segers, J., De Vos, A. & Brouwers, S. (2012). De invloed van nieuwe en hardnekkige loopbaanpraktijken op de duurzaamheid van loopbanen. Tijdschrift voor arbeidsvraagstukken 28(4), 413-433.
  • De Prins, P. (2007). Emotions, caring work and HRM. Between wishful theory and obstinate reality. International Journal of Work Organisation and Emotion, 2(2), 186-201.

Alle publicaties

12 sleutels voor duurzaam HRM

12 sleutels voor duurzaam HRM Winst voor organisatie, medewerkers én maatschappij

Te veel tapt HRM uit het economisch vaatje. Dit boek put inspiratie uit het ethisch, sociologisch en transitie- denken en geeft hiermee HRM terug een menselijk en duurzaam gelaat. Het boek schetst de evolutie van een louter ‘goed’ HRM tot een duurzaam HRM, waar naast business performantie ook het engagement en de positieve energie van werknemers centraal staan.

Vraag?

Contacteer ons

Dit veld is verplicht
Foutief e-mail adres
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Verzend 
of bel ons :
+32 (0)3 265 44 79
Opening minds to impact the world