Schramme Annick, PhD

• Creative City
  • Cultural Entrepreneurship

Biografie

Annick Schramme is hoogleraar en academisch coördinator van de masteropleiding Cultuurmanagement aan Universiteit Antwerpen en Academic Director van de Master Class in Cultuurmanagement, de Master Class Creative Jumpers en de Summer School in Fashion Management aan Antwerp Management School.

Zij doceert de opleidingsonderdelen ‘De hedendaagse cultuursector’, ‘Internationale dimensies van kunst en cultuurmanagement’ en ‘Cultureel ondernemerschap’ en publiceert over diverse topics met betrekking tot het cultuurmanagement en het cultuurbeleid. Daarnaast leidt ze het Competence Center Creative Industries van Flanders District of Creativity aan Antwerp Management School..In 2007 richtte ze het Vlaams Steunpunt Buitenlands Beleid op en van 2004 tot 2012 was ze adviseur-expert van de schepen voor Cultuur en Toerisme van de stad Antwerpen. Tot slot is ze actief in diverse raden van bestuur en adviesraden in de brede creatieve en culturele sector in Vlaanderen en Nederland, zoals het Kunsthuis, Opera van Vlaanderen - Ballet van Vlaanderen, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Cultuurcentrum De Warande, de Strategische Adviesraad Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid en van Raad voor Cultuur in Nederland.

In 2014 verschijnt van haar het boek “Fashion Management” waarvoor ze samenwerkte met verschillende internationale experten op het gebied van mode en mode management.

Alle publicaties

Programma's

Alle publicaties

Dominante denkkaders in de creatieve industrieën in Vlaanderen

Dit onderzoeksrapport kadert in de opdracht van het Flanders DC - Antwerp Management School Kenniscentrum om Creatief Vlaanderen meer ondernemend te maken. In het rapport worden de dominante denkkaders van de Creatieve Industrieën in Vlaanderen in kaart gebracht.

Studie Creatieve Industrieën in Vlaanderen

Creatieve Industrieën in Vlaanderen Mapping en bedrijfseconomische analyse

Dit onderzoeksrapport kadert in de opdracht van het Flanders DC – Antwerp Management School Kenniscentrum om Creatief Vlaanderen meer ondernemend te maken. Hierbij worden in eerste instantie de waardenetwerken en bedrijfseconomische impact per sector in kaart gebracht.

Vraag?

Dit veld is verplicht
Foutief e-mail adres
Dit veld is verplicht