Antwerp Management School

Historiek

Historiek

Antwerp Management School heeft een rijke geschiedenis van meer dan 50 jaar.

Antwerp Management School werd in 1959 opgericht als IPO (Instituut voor Postuniversitair Onderwijs). Op dat moment had de School 1 flagship-programma: het PPB (Postuniversitair Programma in Bedrijfsbeheer), een EMBA (Executive Master of Business Administration) "avant la lettre".

Het had een grote invloed op de ontwikkeling van Antwerpen, Vlaanderen, België en daarbuiten, en in vele toonaangevende bedrijven en organisaties vinden we PPB/EMBA-alumni terug. Enkele voorbeelden zijn BARCO, Bekaert, Agfa, Alcatel-Lucent, BASF, Electrabel, KBC, Janssen Pharmaceutica, Umicore, SD Worx.

Tegen het midden van de jaren '70 breidde IPO zijn portfolio van programma's uit en had een leidende positie in het managementonderwijs in Vlaanderen.

In het jaar 2000 werd UAMS (Universiteit Antwerpen Management School) opgericht: een integratie van IPO, het IMB (Instituut voor Management en Bestuur), de "Master in de Personeelswetenschappen" van Universiteit Antwerpen en het MBA-programma van het voormalige UFSIA en RUCA.

In 2008 werd UAMS formeel erkend door de Vlaamse overheid als autonome academische instelling met de Universiteit Antwerpen als peterinstelling.

Gedurende de jaren 2009-2010 vond een grondige reflectie plaats op de herpositionering van de management school. Dit resulteerde in de verandering van de merknaam: van UAMS naar Antwerp Management School.

Vraag?

Contacteer ons

Dit veld is verplicht
Foutief e-mail adres
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Verzend 
of bel ons :
+32 (0)3 265 47 33
Opening minds to impact the world