Master in Finance

Rahier Caroline

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Connect Download

Dit programma wordt gegeven in het: Engels

Over het programma

Financiële professionals met een sterke achtergrond in het nemen van analytische en praktische beslissingen zijn steeds meer gegeerd bij heel wat multinationals en financiële instituties zoals banken, beleggingsfondsen, pensioenfondsen, verzekeringsinstellingen en investeringsagentschappen.

Deze masteropleiding bereidt jonge afgestudeerden met een achtergrond in financiën of economie voor op een toekomst in de financiële sector door hen te voorzien van een businessgerichte houding gecombineerd met de noodzakelijke vaardigheden in het nemen van analytische en praktische beslissingen en management.
Bovendien biedt dit programma de mogelijkheid om in één jaar een dubbel Masterdiploma te behalen.

Leerdoelen

Na het bijwonen van deze opleiding

• zal je een sterke achtergrond hebben in het nemen van analytische en praktische beslissingen;
  • zal je heel wat vaardigheden hebben opgebouwd, variërend van corporatieve financiële beslissingen tot portfoliomanagement en afgeleide prijsstelling;
  • zal je een grondige kennis hebben van de theorie en concepten van alle belangrijke gebieden binnen het financiële management en hun strategische implementatie.

Dublin-descriptoren en leerdoelen Master in Finance

september-december

• Computertoepassingen in financiën
  • Caseseminarie in bedrijfsfinanciën
  • Empirisch onderzoek in financiën
  • Globale Financiële Markten I

januari-maart

• Globale financiële markten II
  • Geavanceerde investeringsanalyse
  • Geavanceerd financieel risicomanagement
  • Kapitaalverhoging en investering in globale financiële markten

april-juni

• Vastgoedfinanciën
  • Hedendaagse kwesties in globale financiën
  • Masterproject

juli-augustus

Studenten kunnen kiezen om naar New York te gaan gedurende de zomermaanden. Door hier nog drie extra vakken rond financiën te volgen en behalen, zullen ze in het bezit zijn van de Master of Science in Global Finance van Fordham Gabelli School of Business. Dit brengt extra inschrijvingsgeld met zich mee met een bedrag van ongeveer $15.000.

In Fordham zullen de volgende lessen worden aangeboden:

• Global Equity Portfolio Management
  • Global Corporate Governance
  • Global Risk Management

*Curriculum kan onderhevig zijn aan verandering

De Leadership & Career Development Track helpt je jouw carrière te lanceren. Doorheen het volledige academiejaar zal een Career Development Manager je begeleiden. Hier bovenop zal je toegang krijgen tot ons documentatiecentrum en een database van bedrijven en organisaties.

Deelnemers

Profiel van de huidige editie

Deze opleiding is bedoeld voor pas afgestudeerde universitairen, die een grote interesse hebben voor en achtergrond in financiën en economie, en die een carrière willen uitbouwen in financiën.

Aantal studenten: 30

• Vrouwelijke studenten: 10