Master in Global Management

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Connect Download

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Door de toenemende globalisatie moeten managers meer internationaal bewust zijn. Deze masteropleiding verschaft recent afgestudeerde studenten alle kennis, sociale vaardigheden en de juiste businessinstelling om een succesvolle internationale carrière te starten in verschillende bedrijven en sectoren.

Leerdoelen

• Je hebt een diepgaand begrip van alle managementfuncties.
  • Je hebt sterke businessvaardigheden zoals ondernemerschap, people management, teammotivatie, emotionele intelligentie en de promotie van creativiteit.
  • Je hebt sociale en communicatievaardigheden, en vaardigheden voor probleemoplossing ontwikkeld, alsook de capaciteit voor leiderschap en teamwork.
  • Je bent in staat de kennis en vaardigheden noodzakelijk om de globale strategische uitdagingen van een bedrijf te integreren en weet je hoe te reageren op die uitdagingen.
  • Je kent je eigen sterktes en zwaktes.
  • Je zal een beter begrip en een appreciatie hebben voor culturele verschillen en hun impact op business.
  • Je zal een professionele en ethische businessinstelling ontwikkeld hebben.
  • Je weet hoe business functioneert in de samenleving en je bent klaar om zelf een actieve rol op te nemen in de ontwikkeling van de samenleving in het algemeen.

Curriculum

De Master in Global Management wordt gegeven op een interactieve manier. Van de studenten wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan discussies tijdens de lessen, dat ze businesscasussen analyseren en businesspresentaties voorbereiden, rapporteren door middel van groepswerken en meedoen met computer-geassisteerde oefeningen. De focus van alle lessen ligt op de praktische applicatie van concepten in de echte businesswereld. Door deze praktijk-georiënteerde benadering leer je de actuele internationale businesswereld kennen, krijg je een diepgaand begrip van alle functionele aspecten van management en krijg je de kans om dit allemaal te oefenen in een echte businesssituatie bij een internationaal bedrijf.

Kernvakken zijn onder andere:

• Financiële en management accounting
  • Marketing management
  • Organisatie en people management in een mondiale context
    • Management & organisatie
    • De principes van HRM
    • Globale HR
  • Operationeel management en onderzoek
  • Financieel management
    • Fundamentals van Corporate Finance
    • International Corporate Finance en Risk Management
  • Internationaal strategisch management
  • Aziatische economie en bedrijfswereld
  • Internationale bedrijfswereld (“Go Global Clinic” incluis)
  • Innovatie Lab
  • International Technology Tank – Kopenhagen
  • Consulting Assignement inbegrepen
  • Leadership and Career Development Track
  • Consultingproject of internationale stage

Dankzij onze Leadership and Career Development Track neemt je carrière een vliegende start. We begeleiden je doorheen het volledige jaar in het uittekenen van jouw toekomstige carrière door je de nodige inzichten en praktische vaardigheden aan te reiken die jij nodig hebt om de juiste jobopportuniteiten te vinden.

Deelnemers

Mannelijk

Vrouwelijk

Gemiddelde leeftijd

Nationaliteit

• België: 29%
  • China: 7%
  • Rest van Europa: 20%
  • Rest van Azië: 24%
  • Noord- en Zuid-Amerika: 17%
  • Afrika & Midden-Oosten: 3%

Diploma

Het masterdiploma Master in Global Management, is officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap en zal uitgereikt worden na het succesvol afronden van de examens.

Caroline Rahier, Recruitment Manager