CSR Vitamins – Partnerships for the Goals

11 mei 2017

Een vraag? Ik kan je helpen. +32 477 09 35 16

Loading Events
  • This event has passed.
Registreer nu

De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) schetsen een wereldwijde duurzaamheidsagenda voor de komende jaren. SDG nummer 17 is een wat vreemde, maar evengoed belangrijke eend in de bijt: ‘Partnerships for the Goals’. Samenwerking tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en burgerinitiatieven over alle sectoren en thema’s heen is een essentieel mechanisme om de SDG’s te realiseren.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. De belofte van samenwerking is groot. Maar iedereen weet: samenwerken is gemakkelijker gezegd dan gedaan – zeker wanneer het gaat om verschillende soorten organisaties, met verschillende competenties, die samen complexe duurzaamheidsvraagstukken proberen op te lossen.

De eerste CSR Vitamins van 2017 stelt het begrijpen van samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties centraal. Daarom hebben we  Wilma Roozenboom, auteur van het succesvolle boek ‘Een bedrijf is geen goed doel’, uitgenodigd. Vanuit haar eigen praktijkervaring en ruime kennis van de theorie van cross-sector partnerships neemt zij deelnemers op een geëngageerde wijze mee in de wereld van partnerships: van de belofte tot de weerbarstigheid en van inzichten uit de theorie tot direct bruikbare lessen voor de praktijk.

e_sdg-goals_icons-individual-rgb-17


PROGRAMMA

15.30: Welkom
16.00 – 18:00 Partnerships for the Goals door Wilma Roozenboom
18.00 – 19:00 Networkreceptie

DEELNEMERS: 

  • Worden uitgedaagd kritisch te kijken naar hun eigen samenwerkingsverbanden

  • Trekken lessen uit zowel de theorie als de praktijk van partnerships tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties

  • Krijgen inzicht in de succesfactoren en obstakels van partnerships tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties

  • Leren van praktijkvoorbeelden en de ervaringen van anderen voor hun eigen organisatie

PRAKTISCH

Datum

Donderdag  11 mei, 2017, 15.30-19.00

Prijs

Alumni: €55 (excl. VAT)
Non-alumni: €65 (excl. VAT)

Locatie

Antwerp Management School
Sint Jacobsmarkt 9-13
2000, Antwerpen

Parking 

De parking van Antwerp Management School is gratis volgens ‘first come first serve’ principe. Wanneer de parking volzet is, kan u gebruik maken van Q Parking Meir, Korte Klarenstraat 10 – 2000, Antwerpen


Registreer nu


wilma-roozenboom

Over Wilma Roozenboom

Wilma Roozenboom is gespecialiseerd in het begeleiden van samenwerkingsverbanden voor duurzame ontwikkeling en auteur van het boek ‘Een bedrijf is geen goed doel’. Dat boek bundelt de belangrijkste inzichten over samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en geeft veel praktische tips. Wilma is werkzaam geweest op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in binnen- en buitenland, waarvan de laatste jaren als Manager Corporate Partnerships bij Plan Nederland. Ze studeerde onder meer aan Insead en houdt er van om strategische denkkracht en analytisch vermogen te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Organizer

Antwerp Management School

Hoe kan ik je helpen?

Eva Geluk, Manager Kennisnetwerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een vraag?
Ik kan je helpen.
 +32 477 09 35 16