Mobility as a Service – from pilot to reality?

31 mei 2017

Loading Events
  • This event has passed.

Iedereen (er)kent de huidige mobiliteitsproblemen – we staan alsmaar langer in de file en grijpen nog steeds niet (voldoende) naar alternatieven. Indien mobiliteit wordt aangeboden als een dienst (Mobility-as-a-Service – MaaS) in plaats van investeringen in aparte vervoersmiddelen (aankoop van een wagen, fiets of treinabonnement), zullen de grenzen tussen de verschillende vervoersmodi vervagen en opent dit mogelijks de weg naar alternatieven en oplossingen voor deze mobiliteitsproblemen.


 

Er zijn reeds veel pilootprojecten maar kennis ontbreekt om dit op een goed georganiseerde manier op te schalen naar een groter gebied over een langere tijd. Daarom organiseert het expertisecentrum Smart Mobility – samen met KULeuven en UGent – deze workshop, als voorbereiding op een groter projectvoorstel.

Tijdens deze sessie willen we bekijken wat de grootste uitdagingen en barrières zijn om tot een werkende, succesvolle MaaS-uitrol op grote schaal (de volledige regio Vlaanderen) te komen. In het project willen we oplossingen en/of richtlijnen voor deze pijnpunten formuleren door multidisciplinair onderzoek hiernaar te verrichten.


Programma

10.30: Ontvangst
10.45: Start workshop
12.15: Einde workshop

Datum & locatie

Dit evenement vindt plaats op woensdag 31 mei 2017 bij Antwerp Management School:

Sint-Jacobsmarkt 9-13
B-2000 Antwerpen

Deze locatie bevindt zich in de lage emissie-zone, op wandelafstand van het station Antwerpen Centraal. Klik hier om de slimste route te berekenen.

Inschrijven

Je kan gratis deelnemen aan deze workshop, mits registratie via onderstaande link.

Indien je na inschrijving toch niet kan deelnemen, vragen wij om dit op voorhand te melden. Anders zullen wij 50 euro excl. BTW aanrekenen voor gemaakte kosten.

Klik hier om in te schrijven

Hoe kan ik je helpen?

Anja Tys, Corporate Marketing Communication Manager