New kids on the blockchain (VOLZET)

21 december 2017

Loading Events
  • This event has passed.

Unieke sessie over de implementatie en het managen van blockchain in de praktijk


Deze sessie is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

De blockchaintechnologie is al een tijdje de kinderschoenen ontgroeid. Justitie, gezondheidszorg en vastgoed zijn een paar voorbeelden van sectoren en domeinen waar blockchain zijn nut heeft bewezen. In het buitenland werd blockchain door overheden al succesvol geïmplementeerd. Zo is Georgië het eerste land dat het kadaster via blockchain regelt, zoals Forbes begin dit jaar al meldde. Ook hun andere overheidsdiensten willen ze via nieuwe technologie managen.

Daarom zijn wij bijzonder verheugd om dhr. Papuna Ugrekhelidze, Voorzitter van het Georgian National Agency of Public Registry (NAPR), Ministerie van Justitie, als gastspreker op dit event te ontvangen. Vanuit zijn functie is verantwoordelijk voor het implementatieproces van de blockchaintechnologie voor Georgische overheidsdiensten.

Het is de eerste keer dat wij in België kennis maken met dit praktijkvoorbeeld, al zijn er hier ook een aantal bedrijven actief met blockchain bezig. Omar Mohout maakte onlangs een overzicht van het Belgische blockchainlandschap.

In deze sessie ligt de nadruk niet op de technologie en de softwareontwikkeling van blockchain maar op management en implementatie in de praktijk en de gevolgen hiervan.


Programma

18u00 Ontvangst met broodjes & registratie
18u30 Verwelkoming door Nathalie Sabanadze, Ambassadeur van Georgië in België, Luxemburg en hoofd van de Georgische Missie voor de Europese Unie
18u45

Blockchaintechnologie door Prof. lec. dr. Hans Mulder, Antwerp Management School

Hans Mulder, betrokken bij diverse blockchainprojecten, presenteert op een interactieve manier de mogelijk- en onmogelijkheden van blockchain en biedt handvaten voor het management om blockchain op waarde te schatten voor de bedrijfsvoering. Blockchain komt vooral tot haar recht als sprake is van: “een transactie met iets van waarde wordt uitgewisseld tussen meerdere partijen, die niet voldoende zeker zijn over elkaar, waardoor er vandaag vaak intermediaire partijen nodig zijn om transacties onuitwisbaar en authentiek te registeren, waarbij transactievoorwaarden worden gerespecteerd en de ‘echte wereld’-waarde gegarandeerd wordt.” Aan de hand van voorbeelden zal deze toegevoegde waarde van blockchain voor de praktijk worden toegelicht.

19u30

Integratie van blockchain door Papuna Ugrekhelidze, Voorzitter van het Georgian National Agency of Public Registry (NAPR)

De keynotepresentatie behandelt een Georgische case over de integratie van blockchain-technologie  voor overheidsdiensten, met name het eigendomsregistratiesysteem van de National Agency of Public Registry (NAPR) onder het Ministerie van Justitie van Georgië. De ontwerp-, inititiatie- en lanceringsfase en de status van het project zullen worden besproken in samenhang met de uitdagingen en verscheide aspecten van het project waaronder voordelen, risico’s en verworven inzichten. NAPR zal ook informatie delen met betrekking tot hun toekomstplannen. (in Engels)

20u30 Eddy Van der Stock, v-ict-or, Vlaamse ICT Organisatie
20u50 Slotwoord door Maka De Lameillieure, Head of R&D van Antwerp Management School
 21u00 Crypto Receptie

 

Datum

Donderdag 21 december 2017

Locatie

Bedrijvencentrum Waregem
Kalkhoevestraat 1
8790 Waregem

Het Bedrijvencentrum is onmiddellijk bij de oprit/afrit E17 gelegen, op de grens West- & Oost-Vlaanderen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het gebouw zelf. 

Kostprijs

€ 100,00 excl. BTW
AMS alumni en v-ict-or partners: € 80,00

Partner