Vastgoed, gewikt en gewaardeerd

22 maart 2018

Loading Events
  • This event has passed.

In de vastgoedwereld spelen locatie, financiële belangen en emotie allemaal hun eigen rol bij waardebepaling. In België gebeurt dit nog veelal zonder onderbouwd theoretisch referentiekader. Zonder definiëring van begrippen, ieder op zijn eigen manier.

In andere landen als Nederland bestaat er een duidelijke uniformering en regulering. De organisatie RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) wijst op de nood hieraan en reikt ook principes aan om waardebepaling op professionele basis te onderbouwen.

Antwerp Management School gaat de uitdaging aan om vastgoedwaarderingen verder te professionaliseren. Prof. dr. Marc De Ceuster en prof. Bert De Vos, twee docenten in de Master in het Real Estate Management, schreven een boek over waardebepalende factoren en waarderingsmethoden.

We nodigen je graag uit op donderdag 22 maart voor de boeklancering van ‘Vastgoed, gewikt en gewaardeerd’.


Programma

18u30 Ontvangst
19u00 Inleiding door Rudy Nauwelaerts, RICS-voorzitter Belux, partners Stibbe
19u10 – 19u30 Vastgoed en waarderen door Johan van Gompel, econoom KBC
19u30 – 20u00 Voorstelling boek door prof. Bert De Vos & prof. dr. Marc De Ceuster
20u00 – 21u30 Netwerkreceptie

Locatie

Antwerp Management School
Sint-Jacobsmarkt 9
2000 Antwerpen

Prijs

60 euro (incl. BTW), inclusief het boek ‘Vastgoed, gewikt en gewaardeerd’
50 euro (incl. BTW) voor alumni

Kan je niet bij de boeklancering aanwezig zijn, maar ben je toch geïnteresseerd?
Bestel hier jouw exemplaar

Sprekers

Rudy Nauwelaerts

Rudy Nauwelaerts is een autoriteit in de juridisch vastgoedwereld. Hij werkt al meer dan 30 jaar bij advocatenkantoor Stibbe. Zijn expertise omvat het uitzetten van strategieën voor projectfinanciering, leasing, acquisities, bouwrecht en contracten in het algemeen. Onlangs werd hij werd aangesteld als voorzitter van RICS Belux.

Dr. Johan Van Gompel

Johan Van Gompel is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, senior econoom bij de KBC en docent aan de Hogeschool-Universiteit Brussel en aan Antwerp Management School. Van Gompel is mede-auteur van de studie ‘Ontwikkelingen op de Europese huizenmarkt. Waardering, verklaring en toekomstvisie’.

Prof. dr. Marc De Ceuster

Marc De Ceuster is hoogleraar in de financiële economie aan Universiteit Antwerpen. Aan Antwerp Management School is hij Academische Directeur van de Master in Real Estate Management, de Master in Personal Financial Planning en de Master in Finance. In de nasleep van de financiële crisis zetelde hij namens de Vlaamse Regering in de Raad van Bestuur van de KBC Groep.

Prof. Bert De Vos

Bert De Vos is docent en programmanager van de vastgoedopleidingen aan Antwerp Management School. Hij heeft een ruime nationale en internationale ervaring binnen diverse aspecten van vastgoed. Hij is alumnus van de Master in het Real Estate Management en lid van RICS.

Inschrijven

Dit event telt mee voor jouw Continuous Professional Development. (CPD)