Steffi Weil, PhD

• Academic Director International Business

Programma’s

• Full-time Master China-Europe Business

Steffi Weil heeft meer dan tien jaar ervaring binnen en buiten de academische wereld. In haar huidige functies als Academisch Directeur van het China-Europe Master Programma op Antwerp Management School en Decaan/Assistent Professor op het Vesalius College, probeert ze haar managementervaring te combineren met haar academische diploma’s. In haar rol als professor ontwikkelt ze onderzoeksactiviteiten over internationale politiek met een focus op China, en conceptualiseert en geeft ze les over Azië in internationale handel en politiek.

In januari 2014 behaalde zij haar gecombineerde doctoraat in International Relations / Chinese Political Economy and Comparative Politics bij de Institute for European Studies (IES) en de Johann Wolfgang Goethe University (Frankfurt). De toekenning van het doctoraat volgde na twee masterdiploma’s in het veld van International Relations / China and International Politics van de Johann Wolfgang Goethe Universiteit in Duitsland en Bond University in Australië in 2007.

Haar onderzoekgerichte onderwijservaring is substantieel in het veld van vergelijkende studies, Azië en de internationale politiek. In haar vermogen als onderzoekslid aan het BICCS, assistent professor op het Vesalius College en Academisch Directeur aan Antwerp Management School, is ze vertrouwd met het onderwijzen en het conceptualiseren van een brede waaier aan multidisciplinaire lezingen in het veld van internationale politiek, internationale communicatie, lobbyen en business. Ze heeft een curriculum over Chinese politiek, EU-China relations en EU-China lobbyen ontwikkeld.

Als resultaat van haar sterke toewijding aan het onderwijs, werd ze benoemd tot lid van het Committee on Teaching Excellence and Innovation op het Vesalius College. Naast haar andere onderwijstaken, geniet ze van het begeleiden van bachelor- en postgraduaatstudenten bij hun master thesis en gerelateerd onderzoek. Ze is op het moment co-supervisor voor vijf doctoraatstudenten over onderwerpen van EU-China politiek tot wereldwijd bestuur en lobbyen.

Een van haar kerninteresses op vlak van onderzoek ligt in het repertoire van de advocatuur en het potentieel van internationale organisaties. Haar onderwijservaring komt ten goede aan de verbondenheid en feedback tussen haar onderzoeks- en onderwijsactiviteiten, allebei op een even verrijkende manier. Haar huidige onderzoek focust zich op vergelijkende politiek in China, de Europese Unie en de Verenigde Staten.