Leadership & Career Development Track

leadership & career development track 1

Doorheen het jaar krijg je als student begeleiding bij het uittekenen van je toekomstige carrière. In interactieve workshops, seminaries en tijdens verschillende netwerkactiviteiten met bedrijven en alumni, krijgen onze studenten een beter zicht op hun eigen carrièrepad. Bovendien krijg je de nodige inzichten en praktische skills voor persoonlijk leiderschap en individuele ontwikkeling.

Consistent met onze missie waarin maatschappelijk bewustzijn een belangrijke rol speelt, neem je als klasgroep ook initiatief om een sociaal project uit te werken. Het kan daarbij gaan om het opzetten van een sensibiliserings- of financieringsactie voor een bestaand project of organisatie, het inhoudelijk ondersteunen van dergelijke organisatie, of het opzetten van een eigen initiatief.

Krijg begeleiding bij het uittekenen van je carrière dankzij het succesvolle Leadership & Career Development Track (LCDT) bij Antwerp Management School! Zoek uit waar je goed in bent, welke richting je uit wil, hoe je in team werkt en wat voor een leider jij kan zijn.

• In interactieve workshops, seminaries en tijdens verschillende netwerkactiviteiten met bedrijven en alumni, krijgen onze studenten een beter zicht op hun eigen carrièrepad. Bovendien krijg je de nodige inzichten en praktische skills voor persoonlijk leiderschap en individuele ontwikkeling.
  • Bovenop deze carrièrebegeleiding, starten studenten onmiddellijk een intensief persoonlijk ontwikkelingsplan met individuele coachinggesprekken dat hen helpt zelfbewuster te zijn in teamwerk, interpersoonlijke competenties en in leiderschap. Je legt de focus op je sterktes en je probeert te werken aan je zwaktes. Je leert hoe te werken in team en hoe je conflicten vermijdt of oplost. Je krijgt begeleiding bij het schrijven van je CV en dankzij de mock interviews kan je oefenen voor latere sollicitatiegesprekken.
  • Via de Career Management Service word je ook dagelijks op de hoogte gesteld van nieuwe vacatures, zodat je naast onze jobbeurzen genoeg kansen krijgt om een job te vinden die perfect bij je past. Daarnaast voorzien we ook tal van mogelijkheden om in contact te komen met alumni, waardoor je op een korte tijd personen uit verschillende sectoren en diverse functies leert kennen.

leadership & career development

De doelstelling van Antwerp Management School is om ervoor te zorgen dat elke student binnen de drie maanden na afstuderen een job vindt. Om dit waar te kunnen maken, doen we er alles aan om onze studenten dan ook een op maat gemaakte Career Management Service aan te bieden.

Enkele concrete voorbeelden van activiteiten die we recentelijk georganiseerd hebben voor onze studenten:

Kick Off Day

Op deze dag beginnen de studenten met een introductie in LCDT met oefeningen rond zelfbewustzijn, motivatie & persoonlijk leiderschap. Daarna volgt een groepsactiviteit ter afsluiting met vrolijke noot.

Residentieel Seminarie

Tijdens het tweedaagse residentieel seminarie in Nederland verdiepen onze studenten hun kennis over zichzelf en de uitdagingen die komen kijken bij teamwork. Zo krijg je de kans om je studiegenoten beter te leren kennen in een informele setting.

Workshops, Business Cases met Partners & Leadership workshop door studenten

Gedurende verschillende workshops doorheen het jaar, leren onze studenten hoe ze beter presentaties kunnen geven, hoe ze zichzelf in balans houden, hoe ze conflicten kunnen vermijden of oplossen, en meer. Bovendien worden er ook business cases met bedrijven en gastsprekers georganiseerd, zodat de link met de bedrijfswereld aanwezig blijft. Ook moeten onze studenten zelf een workshop rond leiderschap organiseren.

Jobbeurs

Via jobbeurzen op onze campus (2 per jaar), waarbij een divers gamma aan bedrijven aanwezig is, krijgen onze studenten de kans om te netwerken. Hier leggen ze vaak hun eerste professionele contacten! Vorig jaar waren aanwezig: Accenture, Cummins, PWC, Capgemini, Deloitte, Hilti, Ormit , Johnson & Johnson, Danone, L’Oréal, Unilin, Mars, Delhaize, etc.

Anja Tys, Corporate Marketing Communication Manager