Leadership & Career Development Track


In het Leadership & Career Development Track (LCDT) van Antwerp Management School zoek je uit waar je goed in bent, welke richting je professioneel uit wil, hoe je in team werkt en wat voor een leider jij kan zijn. Door het jaar heen krijg je als student de nodige inzichten en praktische skills voor persoonlijk leiderschap en individuele ontwikkeling en krijg je begeleiding bij het uittekenen van je toekomstige carrière.


  • Consistent met onze missie waarin maatschappelijk bewustzijn een belangrijke rol speelt, neem je als klasgroep ook initiatief om een sociaal project uit te werken. Het kan daarbij gaan om het opzetten van een sensibiliserings- of financieringsactie voor een bestaand project of organisatie, het inhoudelijk ondersteunen van dergelijke organisatie of het opzetten van een eigen initiatief.
  • Dankzij interactieve workshops en trainingen, mock interviews en bedrijfsbezoeken tijdens verschillende netwerkactiviteiten met bedrijven en alumni, word je klaargestoomd voor sollicitatiegesprekken en krijg je een beter zicht op je eigen carrièrepad.
  • Bovenop deze carrièrebegeleiding start je onmiddellijk aan een intensief persoonlijk ontwikkelingsplan met individuele coachinggesprekken en residentiële seminaries in groep. Deze dragen bij tot het zelfbewuster worden van je teamworkvaardigheden, je interpersoonlijke competenties en je leiderschapsvaardigheden. Je legt de focus op je sterktes en je probeert te werken aan je ontwikkelingspunten. Je leert hoe te werken in team, hoe je conflicten vermijdt of oplost, hoe je omgaat met een hoge workload en hoe je impactvoller presentaties kan geven.

Vanuit de Career Management Service krijg je één-op-één carrière-advies van een Career Counselor en word je geüpdatet over de interessante nieuwe vacatures en belangrijke career events. Externe partners en gespecialiseerde recruitmentkantoren lichten je toe welke jobs voor jou aangewezen zijn. Zo kan je niet alleen tijdens onze jobbeurzen maar ook door het jaar heen een job vinden die perfect bij je past.

 

 

De doelstelling van Antwerp Management School is om ervoor te zorgen dat elke student binnen de drie maanden na afstuderen een job vindt. Om dit waar te kunnen maken, doen we er alles aan om onze studenten dan ook een op maat gemaakte Career Management Service aan te bieden.

 

Enkele concrete voorbeelden van activiteiten die we recentelijk georganiseerd hebben voor onze studenten:


Kick Off Day

Op deze dag beginnen de studenten met een introductie in LCDT met oefeningen rond zelfbewustzijn, motivatie & persoonlijk leiderschap. Daarna volgt een groepsactiviteit ter afsluiting met vrolijke noot. 

Residentieel Seminarie 

Tijdens het tweedaagse residentieel seminarie in Nederland verdiepen onze studenten hun kennis over zichzelf en de uitdagingen die komen kijken bij teamwork. Zo krijg je de kans om je studiegenoten beter te leren kennen in een informele setting. 

Workshops, Business Cases met Partners & Leadership workshop door studenten

Gedurende verschillende workshops doorheen het jaar, leren onze studenten hoe ze beter presentaties kunnen geven, hoe ze zichzelf in balans houden, hoe ze conflicten kunnen vermijden of oplossen, en meer. Bovendien worden er ook business cases met bedrijven en gastsprekers georganiseerd, zodat de link met de bedrijfswereld aanwezig blijft. Ook moeten onze studenten zelf een workshop rond leiderschap organiseren.

Jobbeurs

Via jobbeurzen op onze campus (2 per jaar), waarbij een divers gamma aan bedrijven aanwezig is, krijgen onze studenten de kans om te netwerken. Hier leggen ze vaak hun eerste professionele contacten! Vorig jaar waren aanwezig: Accenture, Cummins, PWC, Capgemini, Deloitte, Hilti, Ormit , Johnson & Johnson, Danone, L’Oréal, Unilin, Mars, Delhaize, etc.

Hoe kan ik je helpen?

Anja Tys, Corporate Marketing Communication Manager