LEGO® Serious Play®

Kom naar onze workshops! Bekijk de data

Een vraag over LEGO® Serious Play®?
Ik kan je helpen.

LEGO® Serious Play®? That’s serious business!

Wat is LEGO® Serious Play®?

LEGO® Serious Play® is een gefaciliteerde vergader-, communicatie- en probleemoplosmethode, waarbij de facilitator de deelnemers leidt door een serie van vragen die steeds een stapje dieper gaan. Elke deelnemer bouwt zijn of haar eigen driedimensionaal model met speciaal geselecteerde LEGOblokjes als antwoord op de vragen van de facilitator. Deze 3D-modellen dienen als basis voor groepsdiscussie, kennisdeling, probleemoplossing en besluitvorming.

De troeven van LEGO® Serious Play®

Het meest essentiële principe is altijd het vertrekken vanuit het individu van elke deelnemer. Door dit principe toe te passen in combinatie met het LEGO® Serious Play®-proces (vraag stellen, bouwen, delen en reflecteren) krijg je volgende resultaten:

• 100% participatie door iedereen in de groep.
  • Alle deelnemers hebben tijd om na te denken voor ze aan het woord komen.
  • Je hoort de unieke inzichten van iedereen met betrekking tot het onderwerp van de discussie.
  • Alle deelnemers komen aan bod en maken deel uit van de discussie en de besluitvorming.
  • De manier van communiceren minimaliseert de risico’s op misverstanden en miscommunicatie.

Zeven applicatietechnieken zorgen ervoor dat je de resultaten van het kernproces kunt uitdiepen en uitbreiden. Bijvoorbeeld: Applicatietechniek 2 – gezamenlijk een model bouwen – is een techniek die de groep helpt om haar individuele modellen te combineren in één gezamenlijk model: team-besluitvorming.

Waar kun je deze tool inzetten?

LEGO® Serious Play® wordt bijvoorbeeld gebruikt om een bedrijfsstrategie te bepalen, om ideeën te genereren, om die ene perfecte kandidaat tussen tien geschikte kandidaten voor de job te vinden, en zelfs om conflictsituaties bij de Verenigde Naties te faciliteren. De Deense speelgoedfabrikant heeft oorspronkelijk LEGO® Serious Play® ontworpen om innovatie te stimuleren en bedrijfsprestaties te verbeteren.

LSP expert

Philippe Martens is gecertifieerd LEGO® Serious Play®-facilitator en expert in service design en designmanagement. Als ervaren coach heeft hij talrijke organisaties uit verschillende bedrijfssectoren met hun groei- en innovatieprocessen geholpen.

Wil je meer weten over LEGO® Serious Play®? Contacteer Philippe!

Deze presentatie geeft je ook al een idee.

LSP blokken huren?

Dat kan. Je kunt de Identity & Landscape kit en de Connections kit samen huren voor 200 euro per gebruik. Dan moet je wel zelf alle blokken wassen na gebruik. Als je de wasbeurt liever aan ons overlaat, is het 250 euro (prijzen excl. BTW.)

Contacteer Philippe om de beschikbaarheid te checken en verder af te spreken.

Contacteer Philippe

Kortrijk: 5 december 2017
Ondernemerscentrum Kortrijk, Leiestraat 22, 8500 Kortrijk, Lokaal 1.3

Antwerpen: 14 december 2017
Antwerp Management School, Sint-Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen

13u30 Ontvangst
14u00 Skills Building: Kennismaking met LEGO® Serious Play®
15u30 Pauze
15u45 Application Techniques: Verschillende toepassingsmogelijkheden van LEGO® Serious Play®
17u15 Einde en netwerkmoment

Deze workshop is in het Nederlands.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die complexe problemen op een effectieve manier wil leren aanpakken. Beslissingnemers in diverse sectoren van het bedrijfsleven en non-profit.

• 125 EUR, excl. Btw (AMS alumni)
  • 150 euro, excl. Btw (niet AMS alumni)

KMO’s kunnen eventueel gebruik maken van de KMO-portefeuille voor opleidingen. Het erkenningsnummer van Antwerp Management School is: DV.O105728.

Optie

Wil je deze workshop liever inhouse in jouw bedrijf/organisatie voor een groep tot 15 medewerkers? Dat is mogelijk. Contacteer ons hiervoor: philippe.martens@ams.ac.be

Meer informatie?

Blogpost: de kracht van LEGO® Blogpost: LEGO® is meer dan een speelgoedblokje Contacteer Philippe