MRE 3 – 4 EVER

Levenslang leren voor vastgoedprofessionals.

Vragen over MRE 3 - 4 EVER? Ik kan je helpen.

0032 (0)475 60 22 82

MRE 3 – 4 EVER is de nieuwe navormingsformule van AMS en de MRE alumnivereniging RES (Real Estate Society)  voor levenslang leren na het MRE-programma. ‘MRE 3’ verwijst naar ‘MRE 1’ en ‘MRE 2’: het eerste en tweede jaar van de executive Master in het Real Estate Management. Met MRE 3 – 4 EVER bieden we onze MRE-alumni de mogelijkheid om zich steeds persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Het MRE-programma bestaat sinds 1995 en is sindsdien uiteraard flink geëvolueerd. Elk jaar ondergaat het enkele veranderingen waardoor de alumni van eerdere edities mogelijk interessante onderwerpen missen. De MRE 3 – 4 EVER is dus dé kans om op de hoogte te blijven over actuele topics die in de huidige MRE-editie behandeld worden én over actuele relevante onderwerpen die we niet aanbieden in de MRE zelf.

Ook als niet-alumnus kan je je inschrijven voor deze lessen. Zo maak je alvast kennis met het MRE alumninetwerk.

Dinsdagen van 18.00 tot 21.30 uur

Prijs:
  • MRE-studenten: € 50 per les, € 135 voor drie lessen
  • MRE-alumni: € 175 per les, € 450 voor drie lessen
  • Andere vastgoedprofessionals: € 195 per les, € 525 voor drie lessen

Registreren voor MRE 3 - 4 EVER

Ieder jaar worden er 3 lessen georganiseerd en dit jaar starten we in oktober.

Dinsdag 16/10/2018

Omgevingsvergunning – gastcollege door STIBBE

Sinds februari 2017 zijn de stedenbouwkundige en milieuvergunningen door een geïntegreerde omgevingsvergunning vervangen. Hoewel de wijziging bedoeld is als een procedurewijziging, is er eigenlijk meer veranderd dan dat.

Deze lezing gaat in op de voornaamste wijzigingen voor de praktijk en geeft zicht op wat er zich achter de regels afspeelt. Hoe zit de vernieuwde omgevingsvergunning in elkaar? Waar moet je in het bijzonder op letten? Wat zijn de eerste knelpunten?

Over de spreker:

Pieter Vandenheede is werkzaam binnen de vergunningenpraktijkgroep van advocatenkantoor Stibbe. Hij legt zich toe op het domein van grondwettelijk en administratief recht, voornamelijk ruimtelijke ordening, vergunningen en milieurecht in de ruime zin. Hij adviseert cliënteel in de publieke en private sector.

Dinsdag 15/01/2019

Blockchain voor vastgoed – gastcollege door KPMG

De term “blockchain” klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Bijna wekelijks valt er wel iets over te lezen in de krant of op het internet. Maar wat is blockchain nu juist? Wat kunnen we ermee doen? In deze lezing kom je te weten hoe de technologie in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.

We bespreken de evolutie van de technologie waarbij een aantal projecten onder de loep worden genomen die focussen op het gebruik van blockchain in de vastgoedsector. We sluiten af met een aantal inzichten over welke impact deze technologie heeft op de vastgoedsector.

Over de spreker:

Karel Winderickx. Na zijn studies ging Karel aan de slag als Advisor in Physical Asset Management bij KPMG. Hier bekijkt hij momenteel mogelijke toepassingsgebieden van Blockchain binnen de nuts- en energiesector. Daarnaast maakt hij ook deel uit van het Blockchain Team dat, over alle sectoren heen, onderzoekt hoe blockchain voor efficiëntiewinsten kan zorgen. Naast het zoeken naar mogelijke toepassingen geeft hij ook regelmatig lezingen om mensen te informeren over de mogelijkheden en de beperkingen van blockchain.

Karel ‘s interesse voor blockchain is ontstaan door zijn thesisonderzoek als onderdeel van zijn opleiding Industrieel Ingenieur Elektronica/ICT aan de KU Leuven. Hiervoor ging hij op zoek  naar een aantal randvoorwaarden voor het gebruik van blockchain. Ook ontwikkelde hij een Proof of Concept om het onderwerp wat tastbaarder te maken. Nadien had hij de microbe te pakken en is hij zich blijven verdiepen in de mogelijkheden van blockchain.
Dinsdag 04/06/2019

Ondergrondse projectontwikkeling – gastcollege door VRP

Ruimte wordt schaars in steeds compacter wordende steden. Het mag dan ook niet verbazen dat de mogelijkheden van ondergronds bouwen worden geëxploreerd. Naast parkings, metrolijnen, tunnels en nutsvoorzieningen (wateropslag, leidingen, kabels) begint er ook vraag te komen naar ondergrondse projectontwikkeling. Wat zijn de opties? Waar liggen de aandachtspunten? Wat zijn de voor-en nadelen? In deze lezing nemen we je mee in deze nieuwe evolutie.

Bert De Vos, Program Manager

Vragen over MRE 3 - 4 EVER? Ik kan je helpen.