Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty
Faculty
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/faculty/maka-de-lameillieure
Maka De Lameillieure, PhD

Maka De Lameillieure, PhD

Function Director Competence Centers

Expertise

  • Innovation Management
  • Product and service development
  • Experience Research and analytics
  • Design Thinking
  • Innovation governance

Maka De Lameillieure studeerde als Burgerlijk Ingenieur elektrotechniek aan de Technische Universiteit Dresden (D) en Georgische Technische Universiteit (GEO). Ze startte haar loopbaan aan de Technische Universiteit Berlijn (D) en werkte aan haar doctoraat op het vlak Synthetische Stereoscopie aan Heinrich-Hertz Institute (het Fraunhofer Gesellschaft) te Berlijn (1990 tot 1997). In het kader van haar doctoraat onderzocht Maka de kwaliteitsperceptie door gebruikers en de link tussen technologie, klant en de gebruikerservaring.

In 1998 ruilde Maka haar academische carrière in voor een loopbaan in de industrie en startte de Video & Audio Perceptie-groep binnen R&D van Philips High End TV in Brugge, Knoxville (US) en Singapore.

In 2007 richtte ze mee Flanders Inshape op. In dit competentiecentrum rond productontwikkeling en industrieel design werd ze de eerste medewerker en algemeen directeur. Met haar team en stakeholders bouwde ze onderzoeksportfolio op van meer dan 45 (onderzoeks)projecten over methodologie van User-Centered Innovation, Experience Design, Service Design, Design Thinking, Innovation Management, Business Transformation en Business Modeling.