Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

News img
Kies een jaar

januari 16, 2020

Breda en Antwerpen focussen samen op duurzaamheidsonderwijs

Hoe kun je onderwijs anders organiseren om er voor te zorgen dat onderwijs en bedrijfsleven samen nieuwe duurzame bedrijfsmodellen kunnen ontwikkelen? Dit zijn vragen en uitdagingen waarop professoren Frans Melissen en Lars Moratis als leerstoelhouders Management Education for Sustainability zich vanaf januari 2020 zullen richten.

januari 06, 2020

Bedrijven, organisaties, universiteiten en de Provincie Antwerpen bestendigen met hun handtekening het Antwerps Partnerschap voor Duurzaamheid

Duurzaam is in vandaag, of beter: duurzaamheid is een noodzaak. Onze economie en maatschappij kunnen niet zomaar groeien zonder respect voor mens en milieu. Maar wat houdt ‘duurzame ontwikkeling’ in en vooral: hoe pak je het aan? Het ‘Antwerp Partnership for Sustainability’ (APS) zette in 2019 een aantal belangrijke stappen in het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Met het financieren van meerdere leerstoelen in 2019 en 2020 bestendigt APS haar toekomstplannen waarbij de hand wordt gereikt naar nieuwe partners.

december 09, 2019

AMS sluit het jaar af met drie keer op rij uitstekend nieuws over de rankings

Op 9 december 2019 publiceerde de Financial Times de European Business Schools ranking. AMS stijgt met 3 plaatsen naar ranking 46 en verstevigt zo haar positie in de top 50.

november 18, 2019

AMS Executive MBA is de nummer 1 in België

Antwerp Management School is als snelste stijger opnieuw opgenomen in de Financial Times Worldwide Top 100 Ranking voor Executive MBA’s en behaalde 62ste plaats. In België staat het programma daarmee op de eerste plaats en in de Benelux op de tweede plaats. De ranking werd gepubliceerd op maandag 18 november op de FT website en is gebaseerd op data die de Financial Times opvraagt bij zowel de businessscholen als bij de alumni.

september 26, 2019

‘In case of emergency’: hoe smart zijn smart buildings?

Smart cities, smart mobility: alles lijkt tegenwoordig smart. Ook onze gebouwen steken vol sensoren die continu data genereren. Smart building is in, al weet niemand precies hoe slim slim is en vooral: of we nu beter af zijn met slimme dan wel ‘gewone’ gebouwen. Michaël Peeters zoekt het voor ons uit in zijn doctoraat over de waarde van smart buildings. Dat ‘uitzoeken’ gebeurde gisteren letterlijk: 75 studenten van AP Hogeschool kregen in een leegstaand gebouw diverse brandscenario’s te verwerken. Cruciale vraag: kunnen smart buildings levens redden?