Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

News img
Kies een jaar

september 26, 2019

‘In case of emergency’: hoe smart zijn smart buildings?

Smart cities, smart mobility: alles lijkt tegenwoordig smart. Ook onze gebouwen steken vol sensoren die continu data genereren. Smart building is in, al weet niemand precies hoe slim slim is en vooral: of we nu beter af zijn met slimme dan wel ‘gewone’ gebouwen. Michaël Peeters zoekt het voor ons uit in zijn doctoraat over de waarde van smart buildings. Dat ‘uitzoeken’ gebeurde gisteren letterlijk: 75 studenten van AP Hogeschool kregen in een leegstaand gebouw diverse brandscenario’s te verwerken. Cruciale vraag: kunnen smart buildings levens redden?

augustus 29, 2019

Inauguratie leerstoel Melexis en Antwerp Management School

Wetenschappers zijn vandaag al in staat om mensen te hacken dankzij de snelle evoluties in biotechnologie, AI, neurowetenschappen, enz. Tegelijk is stress oorzaak nummer één van langdurig ziekteverlof. Het wordt hoog tijd dat we de vooruitgang die we maken op wetenschappelijk en technologisch vlak ook ten dienste stellen van welzijn en gezondheid op het werk. Melexis en Antwerp Management School hebben elkaar alvast gevonden in een grensverleggende leerstoel die technologie en inzichten uit neurowetenschappen inzet om organisaties en mensen sterker te maken.

augustus 29, 2019

Antwerp Management School al 60 jaar een mind-opener

Antwerp Management School is al 60 jaar koploper op het vlak van innovatie, transformatie en ondernemerschap met aandacht voor de impact op mens en maatschappij. 60 jaar geschiedenis die gevierd wordt met een vierdaags festival over de toekomst. Geen contradictie, maar helemaal in lijn met de baseline van AMS: ‘Opening minds to impact the world’. Tijdens de openingsavond op woensdag 28 augustus kregen de genodigden alvast heel wat mind-openers mee naar huis. Met gasten als Dries Van Noten, Winston Ma en Sindi Mabaso Koyana kon dat ook moeilijk anders.

augustus 27, 2019

Allereerste Belgische Corporate Venturing Barometer 2019

Antwerp Management School bracht samen met PwC in kaart in welke mate gevestigde bedrijven en start-ups in België met elkaar samenwerken en wat hun plannen hieromtrent zijn voor de toekomst. Dit leidde tot de allereerste Belgische Corporate Venturing Barometer.

november 22, 2018

Sociale dialoog: de beste remedie tegen burn-out en staking

In deze woelige tijd van bedrijfsprotest en stakingen zoals bij AVIA en BPost, pleiten voor meer en andere sociale dialoog … Getuigt dat van durf of naïviteit?