Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Research general4
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek
Onderzoek
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden
Sturen van transformatie in organisaties
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/business-strategy-operating-model
Bedrijfsstrategie en exploitatiemodellen
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/business-strategy-operating-model/research
Onderzoeksprojecten
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/onderzoek/organisatie-transformaties-leiden/business-strategy-operating-model/research/exponential-academy
Exponential Academy

Bedrijfsstrategie en exploitatiemodellen

Exponential Academy

Innoveren in exponentiële tijden

Type project Onderzoeksproject
Projectpartners TUA West, POM West-Vlaanderen
Duur augustus 01, 2016 - december 04, 2019

De wereld verandert exponentieel snel. Nieuwe technologieën, nieuwe businessmodellen, disruptieve start-ups,… volgen elkaar in sneltempo op. Hoe kunnen we door de bomen het bos nog zien, en vooral: hoe kunnen we deze evoluties als opportuniteit zien in plaats van als een bedreiging?

Om een antwoord te kunnen bieden op deze vragen, sloegen Antwerp Management School, POM West-Vlaanderen en TUA West de handen in elkaar en richtten Exponential Academy op.

Innovation exponential

Disruptival – Ervaar en beleef de toekomst

Binnen de Exponential Academy brachten we de West-Vlaamse bedrijven in kaart die vandaag al met nieuwe technologieën en diensten bezig zijn. Daarnaast onderzochten we hoe we deze vernieuwingen dichter bij de ondernemingen kunnen brengen.

Dit resulteerde in een geslaagd event DISRUPTIVAL THE EXPERIENCE, waar we alle regionale kenniscentra samenbrachten om hun nieuwste technologieën en businessmodellen te demonstreren. Geen keynotes of lezingen, maar geheel eigen aan de West-Vlaamse mentaliteit werd het een ‘doe en beleef’-event waar men van de ene verbazing in de andere viel. Om de kennistransfer maximaal te bevorderen, werd elk groepje begeleid door een projectadviseur die de matchmaking tussen kenniscentrum en bedrijf bevorderde. Zo slaagden we erin om ons motto ‘1 en 1 maakt 3’ te verwezenlijken. Want samenwerking is keyin onze doelstelling om West-Vlaanderen klaar te maken voor 2030!

Niet alleen het ‘doen en beleven’ werd aangepakt, maar ook de vraag ‘hoe doe je dit nu concreet ?’.

Innoveren in exponentiële tijden

In november 2017 volgde er een eerste REEKS OPLEIDINGEN ‘innoveren in exponentiële tijden’ waar we in een 3-tal sessies dieper ingingen op thema’s zoals exponentieel denken: hoe organiseer je dat en wat met het menselijk aspect van de veranderingen? Een boeiende reeks waaruit al meteen concrete bedrijfstrajecten ontstonden, een beweging die we vanuit Exponential Academy graag zien gebeuren.

Op 8 februari 2018 volgde het allereerste DISRUPTIVAL THE CONFERENCEwaar we naast een boeiend innovatiedebat rond exponentieel ondernemen ook toppers aan het woord lieten zoals Peter Torreele en Christian Kromme.

Voor zowel de opleidingsreeks ‘innoveren in exponentiële tijden’ als het evenement DISRUPTIVAL THE EXPERIENCE plannen we een tweede editie.

Nog in 2018 wordt de EXPONENTIAL READINESS AUDIT uitgerold. Dit is een scan, ontwikkeld binnen Antwerp Mangement School, waarmee we bij bedrijven kunnen nagaan in hoeverre ze klaar zijn voor de toekomst en welke actiepunten hen kunnen vooruithelpen.

Wil je meer weten over de ‘exponential readiness’ en hoe dit jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem contact op met projectmanager An Cosaert.

Partners