Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL

Bereikbaarheid

AMS is gelegen aan De Boogkeers 5 in 2000 Antwerpen. Wij hebben GEEN PARKING maar er zijn heel wat andere slimme manieren om ons te bereiken. Je kan jouw route eenvoudig plannen via de routeplanner van Slim naar Antwerpen.

Kom je met de fiets?

Kom je met de fiets, dan kan je gebruik maken van onze ondergrondse fietsenstalling met laadpunten voor je elektrische fiets, ingang via de straat Vleminckveld. Er is een douche beschikbaar.

Stippel je route uit via deze routeplanner. AMS ligt vlakbij fietsknooppunt 58 (F1). Vanaf Linkeroever kan je gebruikmaken van de fietserstunnel of van het Sint-Annaveer om Rechteroever te bereiken.

Kom je met een Velo-fiets, dan zijn de dichtstbijzijnde Velo-stations 084-Elzenveld (F2)en 073-Maarschalk Gérard (F3).

Andere opties zijn Blue Bike en Cloud Bike…

Velo 2

Kom je met het openbaar vervoer?

Met de trein

Om AMS te bereiken, neem je de trein naar Antwerpen-Centraal (O1).

Je kan dan ons te voet bereiken in een 20-tal minuten of je fietst in 8 minuten. Je kan ook de tram nemen: In het station volg je de pijlen naar het metrostation Diamant (O2). Daar neem je tram 9 of tram 15 richting Linkeroever en stap je uit aan de halte Meir (O3). Van daaruit bereik je op een 7-tal minuten AMS.

Bezoekers vanuit Oost- en West-Vlaanderen kunnen afstappen in het station Antwerpen-Zuid. In Antwerpen-Zuid kan je tram 4 nemen richting Groenplaats tot halte Mechelseplein (O6) of tram 10 nemen richting Wijnegem tot halte Nationale Bank (O5).

Met de tram

Neem de tram naar een van de haltes in de buurt van AMS. Meer informatie over de dienstregeling en de reisweg vind je op de website van De Lijn. De dichtstbijzijnde haltes zijn:

  • halte Meir (03): Tram 3, Tram 15, Tram 5 en Tram 9
  • halte Mechelseplein (O6): Tram 4, Tram 7
  • halte Nationale Bank (O5): Tram 8,en Tram 10

Hier vind je in de rechterkolom steeds de laatste netplannen van De Lijn.

Koop voor je op de tram stapt een M-ticket via de app van De Lijn. Een M-ticket kost €1,8 en is 1 uur geldig. Of SMS “DL” naar 4884. Dit SMS-ticket is 1 uur geldig op alle trams en bussen van De Lijn en kost €2,15.

Tram

Via de Schelde

DeWaterbus vaart tussen Hemiksem en Antwerpen, met een aankomstplaats aan het Steen (O7). Meer info over afvaarten en tarieven van DeWaterbus vind je hier.

Kom je met de auto?

Wij adviseren om gratis te parkeren op één van de Park & Rides rond de stad en de tram te nemen tot aan halte Meir (O3). Meer informatie over de P+R’s vind je hier. Hieronder vind je een overzicht van de P+R’s met een rechtstreekse verbinding naar halte in de omgeving van AMS.

  • 3: P+R Merksem – P+R Melsele (halte Meir) (O3)
  • 5: P+R Linkeroever – Wijnegem (halte Meir) (O3)
  • 9: P+R Linkeroever – P+R Wommelgem (halte Meir) (O3)
  • 15: P+R Linkeroever – P+R Boechout (halte Meir) (O3)
  • 10: P+R Schoonselhof – Wijnegem (halte Nationale Bank) (O5)

Kom je toch met de auto tot bij AMS? Wij hebben geen privé-parking ter beschikking. Bovendien is het in de straten rondom AMS betalend parkeren, van maandag tot en met zaterdag, tussen 9 en 19 uur. Volgende openbare betaalparkings zijn het dichtst bij AMS gelegen: Oudaan (A1), Nationale Bank (A2) of Arenberg (A3). Alle info over de betaalparkings vind je hier.

Opgelet!

Momenteel wordt er gewerkt in het centrum van Antwerpen en in de omgeving van AMS. Een overzicht van alle wegenwerken in Antwerpen vind je op www.slimnaarantwerpen.be/wegenwerken.

AMS ligt in de lage-emissiezone, vermijd een boete en check altijd jouw voertuig op www.sna.be/lez