Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Banner Bedrijfsstrategie Leiderschap Business Strategy Leadership
Programma's
Masterclass Bedrijfsstrategie & Leiderschap
Programma & docenten

Masterclass Bedrijfsstrategie & Leiderschap - Programma & docenten

Programma & docenten

Deze masterclass is gebaseerd op drie pijlers. Je kan registeren voor de volledige masterclass of per module.

Module 1: strategisch management

Leiders zetten de strategische richting uit en slagen erin om anderen te mobiliseren om samen te werken en hun dromen te delen. In deze module leer je hoe je met een turbulente omgeving kan omgaan en hoe je spanningen en paradoxen in evenwicht krijgt. Deze module bestaat uit twee delen.

In het eerste deel, strategieformulering, introduceren we de juiste tools en technieken om een baanbrekende strategie te formuleren. Klassieke kaders zoals een omgevingsscan worden aangevuld met de jobs-to-be-done theorie, zodat je jouw concurrentievoordeel kan bepalen. Op basis van zeven testen bieden wij je enkele vuistregels om de effectiviteit van je strategie te verbeteren.

Een strategie kan je niet realiseren zonder een duidelijk, expliciet en breed gedragen strategie-uitvoeringsproces. Dit komt aan bod in het tweede deel van deze module. We reiken je beproefde methodes aan die ervoor zorgen dat de strategie-uitvoering integraal deel uitmaakt van je dagelijkse werking. We dagen je uit om een excellent uitvoeringsniveau te halen dat de toegevoegde waarde en impact van een doorgedreven strategieproces laat zien.

Module 2: digitale transformatie

Digitalisering neemt in een razendsnel tempo toe en zal het landschap de komende jaren grondig veranderen. De strijd om de aandacht van de consument wordt nog feller, zowel in b2b als b2c. Wie dacht dat digitalisering maar een hype of trend was, weet ondertussen wel beter. Organisaties zullen moeten investeren in innovatieprojecten op het vlak van business en IT om waarde uit de digitale transformatie te kunnen capteren. We reiken je een governancemethode aan om een portfolio van digitale projecten te managen.

In deze module leer je ook hoe je innovatieve businessideeën in acties kan omzetten. We geven je inzicht in de Belgische techmarkt en we benchmarken deze met sterke internationale spelers. We nemen de businessmodellen van innovatieve scale-ups onder de loep en we identificeren strategieën om de concurrentie voor te zijn. Tot slot lichten we blockchaintechnologie toe en verkennen we diverse toepassingen ervan.

Module 3: strategisch leiderschap & hoogperformante teams

Met deze module willen we je voorbereiden op de 'menselijke' uitdagingen die samengaan met het aansturen van strategische transformatie binnen jouw organisatie. Dit houdt onder meer in: het begrijpen van menselijk gedrag en motivatie op de werkvloer, het creëren van een gevoel van missie en purpose, zelfleiderschap, het bouwen van vertrouwen en betrokkenheid, leiderschapscommunicatie en talentontwikkeling.

De eerste stap is het creëren van een stevige basis voor jouw ontwikkeling als professional en als leider. Op basis van de zelfkennis die je genereert, ontdek je jouw basisstijl die zowel je sterktes als je potentiële vooroordelen en blinde vlekken weergeeft. Je leert hoe je jouw volledige potentieel kan bereiken. Via een 360°-feedback oefening krijg je feedback van je medewerkers, leden van het managementteam en stakeholders over jouw managementcompetenties.

Om de veranderingen in je organisatie te integreren, worden de leden van je managementteam daarna uitgenodigd om te reflecteren over hun teamrollen en over niveaus van homogeniteit versus heterogeniteit. Het team krijgt feedback over zijn potentiële blinde vlekken. De teamleden leren hoe ze vertrouwen kunnen opbouwen en zichzelf kunnen beschermen tegen de negatieve effecten van groepsdenken.

Persoonlijk leiderschapstraject

Dit leiderschapstraject is ontworpen voor managers/leiders die hun volledige leiderschapspotentieel willen ontwikkelen. Het helpt hen om de juiste mindset en skills te ontwikkelen zodat ze kunnen omgaan met een van de grootste uitdagingen in organisaties: het aansturen en motiveren van mensen om zelfleiderschap, teamcohesie en organisatorische efficiëntie na te streven, zowel in goede tijden als in tijden van crisis. Transformationeel leiderschap resulteert in transformerende organisaties.

In ons NeuroTrainingLabTM dat uniek is in België, gebruiken we een methodologie voor de ontwikkeling van leiderschapscompetenties die toelaat om leiderschapsgedrag te observeren en de bijhorende neuro-cognitieve activiteit te meten. Doel is om het EQ, de prestaties en de gezondheid van professionals te verbeteren via aanvullende, taakgebaseerde neurofeedback. Deelnemers worden geconfronteerd met emotioneel uitdagende bedrijfssituaties, en gaan daarbij in interactie met elkaar en een speciaal daarvoor opgeleide acteur.

Je krijgt een volledig team van professionals ter beschikking. Zij zijn goed getraind in het integreren van 'diagnose' en 'behandeling'. Dit helpt je niet alleen om een betere, hoogperformante leider te worden, maar je uitgebalanceerde mindset zal je ook helpen om je persoonlijke leven in balans te krijgen. Dankzij onze feedback kan je jouw reacties, argumenten, gedragingen en je biometrische/EEG-activiteit testen, observeren en verbeteren.

Download the brochure
Registreer