Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner website C MAT Maritime
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/c-mat-maritiem-transport
C-MAT Maritime Transport
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/c-mat-maritiem-transport/programma-docenten
Programma & docenten

Masterclass C-MAT Maritime Transport - Programma & docenten

Programma & docenten

Schrijf in voor een, twee of drie opleidingen en beslis zelf of je deze op de campus volgt, of live streamt van op een locatie naar keuze.

Download de brochure voor meer informatie over de inhoud van de cursus en de leerresultaten.

Cursus 1: Haveneconomie & Bedrijfskunde

Dankzij deze twee weken durende cursus in Haveneconomie & Bedrijfskunde krijgen deelnemers diepgaande inzichten in, en kennis over de rol, het functioneren, de bedrijfsvoering en het beleid van zeehavens. Niet alleen de faculty van C-MAT en de academische partners delen hun kennis; ook high-end professionals, havenautoriteiten en beleidsmakers delen hun kennis. Deelnemers worden actief betrokken via interactieve sessies, werkbezoeken en paneldiscussies. Tijdens de eerste week gaat de cursus in detail in op de typologie en rol van havenactoren, op technisch-nautisch-arbeidsaspecten van havens, passagiers- en vrachtdiensten, verkeersvoorspellingen, havenbestuur en internationalisering, meting van de havenproductiviteit en prijszettingsstrategieën.

Tijdens de tweede week komen economische, regelgevende, veiligheids-, milieu- en sociale beleidsstrategieën aan bod. Er wordt daarbij ingegaan op specifieke topics zoals infrastructuur en terminalfinanciering, oplossingen voor congestie, hinterlandstrategieën en haveninnovatie. De inhoud van de cursus is gebaseerd op onderzoeksresultaten uit eerste hand van leden van TPR en haar netwerk, en op de jarenlange ervaring van besluitvormers bij haventerminalbedrijven, havenautoriteiten, integrated chain operators, havenverenigingen en banken. Tijdens de twee weken is er voldoende ruimte voor interactie tussen de deelnemers onderling en met de docenten.

Cursus 2: Maritieme Economie & Bedrijfskunde

De cursus Maritieme Economie & Bedrijfskunde zoomt in op de issues die de markt van maritiem transport op vandaag vormgeven. Hoe is deze markt in de praktijk georganiseerd? Welke rol spelen de overheden en hoe beïnvloeden zij het gedrag van rederijen? Hoe worden prijs en lading beïnvloed? Welk type bedrijfsstrategieën volgen reders? Hoe worden marktprognoses gemaakt? Welk type schip is het meest geschikt voor inzet op specifieke routes en/of lussen, of voor specifieke types ladingen? Wat is de impact van opkomende technologieën op de scheepvaart? Wat is het effect van regelgeving en juridische kwesties op de scheepvaart? Deze en andere cruciale issues worden geanalyseerd met economische tools.

Cursus 3: Maritieme Supplychains

Maritiem transport is een essentiële schakel in heel wat globale supplychains. Op elk moment moet er binnen een bepaalde supplychain worden afgestemd met andere schakels, ook wat betreft de keuze van haven, overslag en hinterlandservices. Deze cursus geeft een diepgaand inzicht in het beheer van maritieme supplychains. We onderzoeken ook hoe dergelijke supplychains kunnen worden beïnvloed door exogene trends en gebeurtenissen, zoals structurele veranderingen in de internationale handel, nieuwe ontwikkelingen op het vlak van digitalisering en automatisering in de supplychain, en nationale en supranationale beleidsvorming.

Download brochure
Registreer
Boogkeers
Bruno baert

Een vraag over dit programma?

Bruno Baert

Tel: +32 477 95 30 85

Close

Een vraag over dit programma?