Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner Postgraduaten PSSP
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/leiderschapstraject-publieke-social-profit-sector
Masterclass Leiderschap voor de publieke en social profit sector
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/leiderschapstraject-publieke-social-profit-sector/overzicht
Overzicht

Masterclass Leiderschap voor de publieke en social profit sector - Overzicht

Download brochure

Overzicht

De druk op publieke en social profit organisaties om zo efficiënt mogelijk beleidsdoelstellingen te realiseren, wordt steeds hoger. Met minder middelen een kwaliteitsvolle dienstverlening garanderen, betekent o.a. dat er gewerkt moet worden aan leiderschapsontwikkeling. Een persoonlijk leiderschapstraject komt hieraan tegemoet.

Dit Nederlandstalige traject werkt rond de 19 inzichten rond leiderschap en het boek ‘de Kleren van de leider’ van Koen Marichal en Jesse Segers. Koen Marichal zelf is de lesgever/coach die de deelnemers meeneemt in dit traject. Antwerp Management School wil, vanuit sociaal-maatschappelijk bewustzijn, een krachtige impuls geven aan de professionalisering van publieke instellingen en social profit organisaties door praktijkgerichte opleidingen aan te bieden op maat van de specifieke managementnoden van de sector.

Onderdeel van postgraduaat

Dit programma maakt deel uit van het postgraduaat publiek en social profit management. Dit postgraduaat bestaat uit 5 modules van telkens 4 of 5 opeenvolgende maandagen of donderdagen en dan dit leiderschapstraject dat er als een rode draad doorheen loopt, samen met de eindpaper die de deelnemers dienen te schrijven aan de hand van een managementvraagstuk binnen hun eigen organisatie.

  • Module 5: Persoonlijk Leiderschapstraject

Leerdoelen

Het versterken van je ‘leiderschapsmindset’ en je leiderschap claim als publiek manager door:

  • Inzicht in de betekenis van leiderschap, de evoluties in leiderschap en hoe leiderschap ontwikkelt;
  • Versterken van je zelfbewustzijn-als-leider
  • Inzicht in essentiële mechanismen van leiderschap: vertrouwen, authenticiteit & politiek handelen en het delen van leiderschap
  • Versterken van aandachtig & open aanwezig zijn (‘presence’)
  • Vormgeven aan en brengen van het eigen leiderschapsverhaal

Diploma

Als je de examenopdracht indient en slaagt, ontvang je het getuigschrift Masterclass Leiderschapstraject voor publieke en social profit organisaties. Als je binnen drie academiejaren ook de andere modules volgt en slaagt voor de opdrachten, ontvang je het getuigschrift “Postgraduaat Publiek en Social Profit Management” ter waarde van 20 studiepunten.

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot medewerkers uit de publieke en socialprofit sector die hun managementexpertise willen vergroten, zich verder willen ontwikkelen en een bredere kijk op de organisatie willen krijgen. Deelnemers komen uit gemeenten, OCMWs, scholen, steden, zowel kleine als grote vzw’s, Vlaamse overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zorgcentra, etc

Download de brochure
Boogkeers
Inge salden

Een vraag over dit programma?

Inge Salden

Tel: +32 3 265 46 31

Close

Een vraag over dit programma?