Lees alles over hoe AMS veilig de campus heropent voor studenten & voor bezoekers

Banner C Mat
Programma's
Maritime and Air Transport Management
Getuigenissen

Maritime and Air Transport Management - Getuigenissen

Getuigenissen

“Dit was een ongelooflijke educatieve en internationale ervaring. Zet je schrap voor een geweldige reis!”

— Elspeth Hannaford, alumna Maritime Research

"Ik heb genoten van alle verhelderende gesprekken met marktleiders over transport supply chain, strategisch management en duurzaamheid. Afgestudeerden van deze master beschikken over een innovatieve, oplossingsgerichte geest en zijn klaar voor een ondernemende toekomst."

— Jacqueline Hong, alumna Maritime Management

Dit programma bood een fantastische kans om de kloof tussen industrie en de academische wereld te overbruggen. Er zijn heel wat mogelijkheden tot interactie met stakeholders uit de sector en om de best practices en uitdagingen te leren kennen in een snel bewegende markt. Tegelijkertijd zie je hoe deze de economische basisprincipes volgen of ervan afwijken. Ik vond dat het curriculum snel mee evolueerde met de marktomstandigheden, terwijl het sterk verankerd is in theoretische principes en bijzonder de nadruk legt op technologie en innovatie. Er is goed nagedacht over de uitwerking van de modules, wat studenten de kans geeft te kiezen tussen toepassing in hun toekomstige werkomgeving of nog dieper te gaan als academisch onderzoeker en bij te dragen tot de wetenschap, wat ik persoonlijk een fijn en uniek kenmerk van dit programma vond. Het studentenleven is beperkt, gezien de hoeveelheid leerstof die in zo'n korte tijd moet worden verwerkt, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de fantastische vriendschappen die je sluit, de groepsactiviteiten en het behulpzame docentenkorps. In een notendop: dit is een geweldige leerervaring met veel fun, vooral als je denkt dat er niets nieuws te leren is of dat het academische leven niet voldoende uitdaging biedt."

— Lixon Samuel, alumnus Maritime Research

"Na af te studeren in TEW aan de Universiteit Antwerpen wou ik echt bijleren over de transportsector. Het C-MAT programma zag er goed uit. In het eerste semester gaven verschillende vakken meer theoretisch inzicht in de vele verschillende aspecten van de transportsector: economie, strategie, bedrijfsomgeving, financiering, beleid, technologie,... Om te zien hoe bedrijven deze vraagstukken in de praktijk benaderen, deelden veel professionals hun ervaringen tijdens bedrijfsbezoeken of presentaties. Dit contact gaf ons ook belangrijke netwerkmogelijkheden. In het tweede semester moesten de studenten een keuze maken tussen een focus op luchtvaart of op maritiem transport. Ik koos voor dat eerste en volgde drie heel specifieke cursussen over luchtvaart (over luchtvaarteconomie, de prijs van luchtvervoer en luchthavenbeheer). Die zorgden voor een diepgaande en gedetailleerde kennis over verschillende elementen in de sector. Bovendien gaf een heel jaar studeren met mensen uit elke hoek van de wereld mij de kans om nieuwe ideeën en gedachten te ontdekken over verschillende onderwerpen in de transportsector. Kortom, het C-MAT programma was van grote waarde en ik was erg blij een student te zijn in zo'n leerzame omgeving."

— Thomas Van Asch, alumnus Air Transport Management

"Het C-MAT programma was een prachtige gelegenheid om te leren van ervaren professoren en om te interageren met de industrie. Het was een kans om meer te leren over twee boeiende industrieën vanuit een echt wereldperspectief. Ik heb mijn nieuwe kennis zelfs kunnen toepassen op mijn huidige baan. De stad Antwerpen was een geweldige plek om te studeren en te wonen en ik ben dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan met het C-MAT programma. Ik zou het programma ten zeerste aanbevelen aan iedereen die uitkijkt naar een een uitdagende inspanning die de moeite waard is."

— Jody Kositsky, alumna

Boogkeers