Banner C Mat

Maritime and Air Transport Management

1. Curriculum

Eerste semester

In het eerste semester neem je deel aan de verplichte lessen (9 ECTS-credits) en kies je tussen de opties Management Fundamentals en Research Fundamentals (33 ECTS-credits).

Management Fundamentals

Je kiest best voor de optie Management Fundamentals als je jouw kennis en jouw mogelijkheden in de transportwereld en -economie wil bijspijkeren. Het bereidt je met name voor op een managementloopbaan in de maritieme of luchttransportsector.

Core courses

Transport Business Economics and Policy

Technology and Innovation

Global Leadership Skills

Advanced Managerial Economics

Business Environment

Capital Budgeting and Financing

Project Methodology

Master’s Dissertation in Transport Management

Research Fundamentals

De optie Research Fundamentals biedt je een meer methodologische en kwantitatieve opleiding. Je krijgt een uitstekende voorbereiding op een loopbaan in bijvoorbeeld consulting, beleid of onderzoek in de maritieme of luchttransportsector. Bovendien kan deze optie de basis leggen voor verdere academische opleidingen zoals een PhD.

Core courses

Transport Business Economics and Policy

Global Leadership Skills

Research Methodology

Advanced Industrial Economics

Welfare Economics

Transport Modelling

Master’s Dissertation in Transport Research

Meer informatie: https://www.uantwerpen.be/en/centres/c-mat/programme/maritime-and-air-transport-managemen/programme-overview/

Tweede semester

In het tweede semester kies je tussen een major in Air Transport of een major in Maritime Transport. Zo kan je jouw programma nog beter afstemmen op jouw specifieke interesses en achtergrond. Bekijk de electives om te zien welke cursussen onderdeel uitmaken van elke major.

2. Electives

Major Maritime Transport

Port Economics and Business

Maritime Economics and Business

Maritime Supply Chains

Major Air Transport

Air Transport Economics and Business

Airport Management

Air Transport Pricing Strategies

3. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en welk soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

4. AMS bootcamp

Als je ingeschreven bent voor dit programma, kan je je ook inschrijven voor het AMS bootcamp. Deze summer school wordt georganiseerd de week voor de start van je programma en biedt je een optimale voorbereiding: je krijgt lessen in academic writing, professional English, business research methods en financieel management. We raden je aan dit bootcamp te volgen, niet alleen wordt je academisch klaargestoomd voor jouw masterprogramma aan AMS, het is ook een uitgelezen kans om alvast je medestudenten van over de hele wereld te leren kennen.

Boogkeers
Kristel