Icon info
NL
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-air-transport-management
Maritime or Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-air-transport-management/waarom
Waarom

Maritime or Air Transport Management

Een gespecialiseerde master in transport management

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar
Prijs
€16.950

Locatie

Antwerpen, België

Taal

Engels

Eerste startdatum

12.09.2022

Duur

1 jaar
Prijs
€16.950

Locatie

Antwerpen, België
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-air-transport-management
Maritime or Air Transport Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/master-maritime-air-transport-management/waarom
Waarom

Waarom

1. Rankings en accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze EMBA bekleedt een toppositie in deze ranking: nr 45 wereldwijd.

De FT Rankings plaatst onze full-time masterprogramma's wereldwijd in de TOP 20 worldwide for international careers.

Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

De Master of Science in Maritime and Air Transport Management staat op nr 17 in the Eduniversal worldwide rankings, nr 1 in België, nr 2 in Benelux.

2. Samenwerking met C-MAT

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met het Centre for Maritime and Air Transport (C-MAT) van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. AMS en C-MAT bundelen hun krachten in een internationaal Center of Excellence rond transport en logistiek.

AMS en C-MAT vullen elkaar perfect aan, zowel wat thematiek, aanpak als netwerk betreft. Meer dan ooit is Antwerpen dus het knooppunt van academisch onderzoek en toekomstgerichte masterprogramm's in supply chain, transport en logistiek.

3. Sterke banden met de sector

Het programma heeft een sterke band met de Belgische en de internationale haven- en luchttransportsector en omvat specialisatiecursussen van een of twee weken waarin de hedendaagse uitdagingen in de sector en de academische onderzoeksvragen worden behandeld. Deze specialisatiecursussen kunnen ook worden gevolgd door branchevertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. Toonaangevende evenementen, conferenties en onderzoek maken hier eveneens deel van uit dankzij de sterke alliantie met uitstekende universiteiten en toonaangevende internationale bedrijven en verschillende overheidsinstellingen.

Meerdere excursies en bedrijfsbezoeken vormen onderdeel van de verschillende lessen. Tijdens deze bezoeken kan je je contact met de industrie verstevigen en inzicht krijgen in state-of-the-­art praktijk in de sector.

4. Internationale ervaring

Dit programma biedt je een unieke internationale ervaring. Vaak zijn er meer dan 16 nationaliteiten vertegenwoordigd in één groep studenten. Je zal dus samenwerken met mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten en zo jouw internationale netwerk uitbreiden.

5. Lanceer jouw carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven waaronder Accenture, Atlas Copco, BNP Paribas Fortis, Caterpillar Inc, Decathlon International, European Chamber, HSBC, Huawei IBM, Johnson & Johnson, Kronos Group, Nike, UNESCO, …

6. Antwerpen, het hart van Europa

Antwerpen is wereldbekend voor de haven, diamantsector, mode, en nog veel meer. Antwerpen is een echte studentenstad, een bruisende creatieve stad, altijd open voor nieuwe ideeën.

7. Persoonlijk Ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met het Global Leadership Skills traject bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

  • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen. Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten. Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

Start de applicatieprocedure

As we only accept a limited number of students, we strongly encourage you to apply as soon as possible.

Michael Sewell 2

A question about this program?

Michael Sewell

Function: Recruitment manager FTM programs

Tel: 0032 (0)3 265 98 60

Function Recruitment manager FTM programs
Michael Sewell 2
Sluiten

A question about this program?