Lees alles over de huidige AMS COVID-19 veiligheidsmaatregelen voor studenten & voor bezoekers

Close
NL
Banner Leading Digital Transformation
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma
Programma's
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-demo-4.0
Master Class DEMO 4.0 Professional
https://www.antwerpmanagementschool.be/nl/programma/masterclass-demo-4.0/programma
Programma

Masterclass DEMO 4.0 Professional - Programma

Programma

Praktische informatie

Startdatum*: 20 mei 2021

Planning:

  • 20-21 mei 2021
  • 17-18 juni 2021

Donderdag 14u-22u (incl diner) – Vrijdag 09u-17u (incl lunch)

*Antwerp Management School volgt de stand van zaken mbt het coronavirus nauwgezet op. Lees meer. Al onze opleidingen zijn zo opgebouwd dat ze gemakkelijk omgezet kunnen worden naar virtuele sessies. Op deze manier garanderen we dat de lessen sowieso kunnen plaatsvinden; online en/of op onze campus. Indien het noodzakelijk is om de kwaliteit te garanderen, zullen data aangepast worden.

Curriculum

Wat is DEMO?

DEMO is de belangrijkste methode in de nieuwe discipline van Enterprise Engineering (EE) (www.ee-institute.org). In EE wordt een organisatie beschouwd als een ontworpen (sociaal) systeem, zelfs als het ‘organisch’ lijkt te zijn gegroeid. Het veranderen van een organisatie betekent dus opzettelijk opnieuw ontwerpen en opnieuw ontwerpen, inclusief de ondersteunende ICT-toepassingen.

In deze masterclass zullen we ingaan op de filosofie, de manier van denken, de manier van modelleren en de manier van werken van DEMO.

  • De filosofie van DEMO is dat mensen de 'parels' zijn van elke organisatie. Mensen zijn van nature in staat en bereid verantwoordelijkheid te dragen voor hun daden, om samen te werken en naar consensus te streven. Dit is de sfeer waarin mensen graag uitblinken in hun werk en er zin in hebben. ICT-applicaties zijn bedoeld om mensen te ondersteunen, maar ze kunnen nooit de verantwoordelijkheid overnemen.
  • De manier van denken (Way of Thinking - WoT) in DEMO bestaat uit een aantal EE-theorieën. De kern hiervan is de PSI-theorie (Performance in Social Interaction). Het stelt dat menselijke samenwerking plaatsvindt in sociale interactie tussen actoren, d.w.z. door verbintenissen aan te gaan en na te komen met betrekking tot het tot stand brengen van een (tastbaar of immaterieel) product. Een van de acteurs is de initiatiefnemer en de andere de uitvoerder. Het stelt ook dat er, ongeacht het product, een universeel interactiepatroon bestaat, de (zakelijke) transactie genoemd. Elk transactieproces is een weg door dit universele patroon. Transactietypen met hun uitvoerende actorrollen vormen de organisatorische bouwsteen. In DEMO zijn (bedrijfs) processen eenvoudige bomen van deze bouwstenen, in plaats van hersenkrakende emplacementen.
  • De manier van modelleren (Way of Modelling - WoM) in DEMO is volledig gebaseerd op de manier van denken. Een organisatie observeren 'door de bril van DEMO WoT' levert het essentiële model van een organisatie op, volledig geabstraheerd van implementatie (technologie) en van realisatie, dwz van informatieve kwesties (onthouden, delen en afleiden van feiten) en documentaire kwesties (opslaan, ophalen van documenten of gegevens). Het essentiële model is uitgebreid, coherent, consistent en zeer beknopt. De vermindering van de complexiteit die wordt bereikt in vergelijking met de huidige modellen, is meer dan 95%. Bijgevolg biedt het essentiële model van een organisatie het inzicht en overzicht dat je wilt en nodig hebt voor (grote) herontwerp- en herinitiatieven.
  • De manier van werken (Way of Working - WoW) in DEMO is rechtstreeks gebaseerd op zijn filosofie. De soorten transacties en actorrollen in het essentiële model van een organisatie, worden geïdentificeerd tijdens intensieve en uitgebreide gesprekken met de werknemers. Hun betrokkenheid is cruciaal. Gestuurd door DEMO-professionals 'ontdekken' ze aan welke transacties ze deelnemen en welke acteursrollen ze vervullen. Bijgevolg wordt duidelijk welke autorisatie zij nodig hebben en welke verantwoordelijkheid zij dragen. Dit is de empowerment die DEMO hen brengt. De medewerkers zijn ook cruciaal bij het valideren van het essentiële model, dus om ervoor te zorgen dat het een waarheidsgetrouw model van de organisatie is.

Faculty

Onze ervaren faculty zal je coachen en helpen tijdens dit programma. Ze hebben allemaal een academische carrière (master, PhD of DBA) en internationale ervaring op het gebied van carrière, onderzoek, projectmanagement, adviesraden en/of consulting. Velen van hen hebben publicaties over hun praktijkgericht onderzoek, businesscases en managementervaringen. Onze faculteit bestaat uit experts in executive onderwijs, op maat gemaakte programma's en bedrijfsadvies.

Boogkeers
Danny lauwers

Een vraag over dit programma?

Danny Lauwers

Tel: +32 3 265 47 68

Close

Een vraag over dit programma?