Expertisecentrum Business Design & Innovatie

Een vraag? Ik kan je helpen. +32 473 54 04 75

Exponential Academy

Exponential academy

Innoveren in exponentiële tijden

Type project: Onderzoeksproject

Projectpartner: TUA West, POM West-Vlaanderen

Looptijd: 01 augustus 2016 - 31 december 2019

Contactpersoon: An Cosaert

De wereld verandert exponentieel snel. Nieuwe technologieën, nieuwe businessmodellen, disruptieve start-ups,… volgen elkaar in sneltempo op. Hoe kunnen we door de bomen het bos nog zien, en vooral: hoe kunnen we deze evoluties als opportuniteit zien in plaats van als een bedreiging?

Om een antwoord te kunnen bieden op deze vragen, sloegen Antwerp Management School, POM West-Vlaanderen en TUA West de handen in elkaar en richtten Exponential Academy op.

Disruptival – Ervaar en beleef de toekomst


Binnen de Exponential Academy brachten we de West-Vlaamse bedrijven in kaart die vandaag al met nieuwe technologieën en diensten bezig zijn. Daarnaast onderzochten we hoe we deze vernieuwingen dichter bij de ondernemingen kunnen brengen.

Dit resulteerde in een geslaagd event DISRUPTIVAL THE EXPERIENCE, waar we alle regionale kenniscentra samenbrachten om hun nieuwste technologieën en businessmodellen te demonstreren. Geen keynotes of lezingen, maar geheel eigen aan de West-Vlaamse mentaliteit werd het een ‘doe en beleef’-event waar men van de ene verbazing in de andere viel. Om de kennistransfer maximaal te bevorderen, werd elk groepje begeleid door een projectadviseur die de matchmaking tussen kenniscentrum en bedrijf bevorderde. Zo slaagden we erin om ons motto ‘1 en 1 maakt 3’ te verwezenlijken. Want samenwerking is key in onze doelstelling om West-Vlaanderen klaar te maken voor 2030!

Niet alleen het ‘doen en beleven’ werd aangepakt, maar ook de vraag ‘hoe doe je dit nu concreet ?’.

 

Innoveren in exponentiële tijden


In november 2017 volgde er een eerste REEKS OPLEIDINGEN ‘innoveren in exponentiële tijden’ waar we in een 3-tal sessies dieper ingingen op thema’s zoals exponentieel denken: hoe organiseer je dat en wat met het menselijk aspect van de veranderingen? Een boeiende reeks waaruit al meteen concrete bedrijfstrajecten ontstonden, een beweging die we vanuit Exponential Academy graag zien gebeuren.

Op 8 februari 2018 volgde het allereerste DISRUPTIVAL THE CONFERENCE waar we naast een boeiend innovatiedebat rond exponentieel ondernemen ook toppers aan het woord lieten zoals Peter Torreele en Christian Kromme.

Voor zowel de opleidingsreeks ‘innoveren in exponentiële tijden’ als het evenement DISRUPTIVAL THE EXPERIENCE plannen we een tweede editie.

Nog in 2018 wordt de EXPONENTIAL READINESS AUDIT uitgerold. Dit is een scan, ontwikkeld binnen Antwerp Mangement School, waarmee we bij bedrijven kunnen nagaan in hoeverre ze klaar zijn voor de toekomst en welke actiepunten hen kunnen vooruithelpen.

Wil je meer weten over de ‘exponential readiness’ en hoe dit jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem contact op met projectmanager An Cosaert.

Partners

 

Blog

Ontdek meer blogposts

Ondernemerschap in exponentieel veranderende tijden

21 februari 2018 door Exponential Academy

Op 8 februari organiseerden Antwerp Management School, POM West-Vlaanderen en TUA West Disruptival – The Conference. Een conferentie dus, over disruptie. Duidelijk. Of toch niet helemaal? Disruptie is zo een van die termen die gretig in economische en maatschappelijke debatten worden gebruikt.…

Vaak zegt men dat mensen, als lineaire denkers, niet overweg kunnen met exponentiële verandering in…

Disruptival The Experience: een terugblik

13 september 2017 door An Cosaert

Op donderdag 31 augustus werd voor de allereerste keer Dirsuptival The Experience georganiseerd. Een…

Onlangs organiseerde Exponential Academy een geslaagd event rond corporate venturing. Carine Lucas…

Hoe kan ik je helpen?

An Cosaert, Innovation Expert

Een vraag?
Ik kan je helpen.
 +32 473 54 04 75