Expertisecentrum Smart Mobility

Heb je een vraag over Smart Mobility?
Neem contact met ons op!

Goederenvervoer

De overheid staat voor grote uitdagingen! Steden en regio’s moeten tegelijkertijd leefbaar, duurzaam én bereikbaar zijn. Iedereen wil werk maken van een slim, efficiënt en duurzaam mobiliteitsbeleid maar hoe begin je eraan? Welke oplossingen bieden nieuwe technologieën als zelfrijdende voertuigen, slimme infrastructuur, het Internet of Things,…. Wanneer zijn ze implementeerbaar en hoe zal het gedrag van de eindgebruiker wijzigen? Quid met deelvoertuigen? Welk impact heeft dit alles op de ruimtelijke ordening en de parkeerbehoeften?

Het expertisecentrum Smart Mobility geeft je strategisch advies, helpt je in het kiezen van de juiste technologie en ondersteunt in de implementatie ervan. Daarnaast gaan wij op zoek naar subsidiekanalen om jouw projecten financieel te ondersteunen en kan je op ons rekenen voor het projectmanagement.  Ook voor opleidingen, workshops en netwerkevents kan je bij ons terecht.

Advies & Maatwerk

Maak gebruik van onze adviesverlening of laat oplossingen uitwerken op maat van jouw bedrijf organisatie, stad of gemeente.

Opleidingen en workshops

Geef jouw medewerkers nieuwe inzichten via onze opleidingen en workshops.

Onderzoek

Een belangrijke doelstelling van het expertisecentrum Smart Mobility omvat het onderzoek naar en/of de ontwikkeling van innovatieve processen en methodologieën binnen mobiliteit. Hiervoor doen wij beroep op onze eigen ervaringen en expertise en op de kennis uit ons brede netwerk.
Hieronder vind je een overzicht terugvinden van enkele afgewerkte onderzoeksprojecten binnen personenmobiliteit.

Publicaties

Verrijk jouw kennis via onze whitepapers, gebaseerd op onze onderzoeksprojecten.

Onze publicaties

Tools

Ga zelf aan de slag met onze tools.

Keynote sprekers

Onze experts vertellen het juiste verhaal aan jouw doelgroep.

Meer info

Vanuit onze onderzoeksprojecten, begeleidingstrajecten en masterclass Global Supply Chain Management beschikken wij over een zeer brede en stevige basis om vervoerders, verladers en steden te ondersteunen.

Een kleine greep uit onze brede expertise: stedelijke logistiek en mobiliteit, gemeenschappelijke trailerparkings, stadsbeleveringen via het water, multimodale distributie- en consolidatiecentra, watergebonden distributiecentra, bundelen van goederenstromen, transport via het water, e-commerce, supply chain management, duurzame routenavigatie, enz.

Advies nodig? Contacteer onze experts!

Goederenvervoer Cases

Uitbouw van een netwerk van multimodale distributie- en consolidatiecentra (D&CC) voor bouwmaterialen.

Proefproject rond het beleveren van bouwmaterialen in het stadscentrum via het water

Onderzoek naar de inplanting van trailerparkings op de E313 en het inzetten van lange en zware vrachtwagens.

Claudia Erkens, Management Assistant