Expertisecentrum Smart Mobility

Heb je een vraag over Smart Mobility? 
Neem contact met ons op!

Personenmobiliteit


Werkgevers

Werkgevers zijn zich steeds meer bewust van de negatieve gevolgen van de dagelijkse files: hogere brandstofkosten, verliesuren, aanwervingsproblemen, stijgende stress en ontevredenheid van werknemers, enz.

Tegelijkertijd leggen organisaties meer de nadruk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Werk maken van een slim, efficiënt en duurzaam mobiliteitsbeleid is geen overbodige luxe. Maar hoe begin je eraan? Welke mobiliteitsoplossingen zijn geschikt voor jouw bedrijf? Hoe kan de gedragsverandering en de impact gemeten worden? Hoe bepaal je de juiste mix en vooral: hoe zorg je ervoor dat dit nieuwe beleid gedragen wordt door alle betrokkenen? Met het expertisecentrum Smart Mobility als partner ben je al een heel stuk op weg.

Lokale en regionale overheden

Lokale en regionale overheden moeten tegelijkertijd leefbaar, duurzaam én bereikbaar zijn. Iedereen wil een slim, efficiënt en duurzaam mobiliteitsbeleid, maar hoe begin je eraan? Welke oplossingen bieden nieuwe technologieën zoals zelfrijdende voertuigen, slimme infrastructuur, Internet of Things, enz? Welk impact heeft dit alles op de ruimtelijke ordening, ons verplaatsingsgedrag en parkeerbehoeften?

Expertisecentrum Smart Mobility geeft je strategisch advies, helpt je bij het kiezen van de juiste technologie en ondersteunt in de implementatie ervan. Daarnaast gaan wij op zoek naar subsidiekanalen om jouw projecten financieel te ondersteunen en kan je op ons rekenen voor het projectmanagement. Ook voor opleidingen, workshops en netwerkevenementen kan je bij ons terecht.

Mobiliteitsaanbieders en technologiebedrijven

Mobiliteitsaanbieders en technologiebedrijven hebben vaak nood aan strategisch advies voor de optimalisatie van hun businessplan. Door de wisselwerking met de andere expertisecentra binnen AMS, kunnen wij de juiste inzichten brengen.

Daarnaast gaan we op zoek naar subsidiekanalen om (nieuwe) producten, diensten of tools in real life te testen en financieel te ondersteunen.  Ook voor (management)opleidingen en workshops kan je bij ons terecht. Tevens biedt het netwerk van AMS de mogelijkheid om potentiële klanten te ontmoeten via netwerkevents, congressen enz.

Advies & Maatwerk

Maak gebruik van onze adviesverlening of laat oplossingen uitwerken op maat van jouw bedrijf organisatie, stad of gemeente.

Meer info

 

Opleidingen en workshops

Geef jouw medewerkers nieuwe inzichten via onze opleidingen en workshops.

Meer info

 

Onderzoek

Een belangrijke doelstelling van het expertisecentrum Smart Mobility omvat het onderzoek naar en/of de ontwikkeling van innovatieve processen en methodologieën binnen mobiliteit. Hiervoor doen wij beroep op onze eigen ervaringen en expertise en op de kennis uit ons brede netwerk.
Hieronder vind je een overzicht terug van enkele afgewerkte onderzoeksprojecten binnen personenmobiliteit.

Overzicht

Publicaties

Verrijk jouw kennis via onze whitepapers, gebaseerd op onze onderzoeksprojecten.

Onze publicaties

 

Tools

Ga zelf aan de slag met onze tools.

Meer info

 

Keynote sprekers

Onze experts vertellen het juiste verhaal aan jouw doelgroep.

Meer info

Personenmobiliteit Cases

Hasseltse werknemers aansporen om met de fiets naar het werk te rijden

Ontwikkeling en realisatie van een Masterplan Slimme Mobiliteit in Genk

Ontwikkeling van een gedragen mobiliteitsplan

Reduceer CO2 en bespaar kosten door uw mobiliteit duurzamer te maken ...

Hoe kan ik je helpen?

Stéphanie Martens, Junior Accountant