https://www.vim.be/
Home
https://www.vim.be/onderzoek
Onderzoek
https://www.vim.be/onderzoek/networks-ecosystems
Slimme ecosystemen creëren
https://www.vim.be/onderzoek/networks-ecosystems/network-creation-governance
Creatie & beheer van netwerken
https://www.vim.be/onderzoek/networks-ecosystems/network-creation-governance/research
Onderzoeksprojecten

Creatie & beheer van netwerken

Research general5

Onderzoeksprojecten

Huidige projecten  (1)

Watertruck+

Watertruck is een innovatief transportmiddel voor goederenvervoer op de kleine waterwegen dat gebruik maakt van kleine, zelf-aangedreven of niet-aangedreven, gestandaardiseerde duwbakken. Gecombineerd met kleine of grote milieuvriendelijke duwboten, ingezet bij de konvooivaarten, zorgt het concept voor een maximale flexibiliteit van de activiteiten met behoud van een maximaal regionaal bereik door de kleine binnenwaterwegen te verbinden met het TEN-T netwerk.

Type project goederenvervoer
Projectpartners De Vlaamse Waterweg
Duur januari 01, 2014 - december 31, 2019
Contactpersoon Maka De Lameillieure, PhD

Afgelopen projecten (4)

ZoZo – Van zorg(zaam) onderzoek naar zorg(zaam) ontwerp

KU Leuven, departement architectuur, beschikt over heel wat data als resultaat van meer dan acht jaar gebruikersonderzoek in de zorg. Hoe kunnen bedrijven die data inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe diensten, producten, gebouwen, ruimtes … in de zorg?

Type project Lichte structuur – Tetra project
Projectpartners KU Leuven: departement Architectuur
Duur april 01, 2015 - maart 31, 2017
Contactpersoon Remco Lenstra

I-Tex

Hoe kunnen B2B textielbedrijven specifieke producten ontwikkelen en verkopen via e-commerce? I-Tex richt zich hoofdzakelijk tot B2B textielbedrijven in Vlaanderen die de ambitie hebben om via e-commerce hun businessmodel te transformeren. De transformatie gaat van een model waar producten worden verkocht via tussenschakels naar een business model waar de producten niet enkel via distributeurs, maar ook via e-commerce aan de eindklant worden verkocht.

Type project IWT – collectief onderzoeksproject
Projectpartners Centexbel, Arteveldehogeschool en Flanders Inshape in het kader van de geoormerkte IWT-middelen van Flanders Inshape.
Duur september 01, 2014 - augustus 31, 2016
Contactpersoon Maka De Lameillieure, PhD

Integrale duurzaamheidstool voor lokale besturen

Dit onderzoek wil lokale besturen de nodige handvaten bieden om een organisatiebreed beleid uit te bouwen waarbij duurzaamheid in alle onderdelen en geledingen doordringt en waarbij de verschillende reeds ondernomen stappen opgenomen worden in het grotere geheel.

Type project Budget Minister Homans to promote corporate social responsibility (M.B. November 20, 2017)
Projectpartners MVO Vlaanderen
Duur oktober 01, 2017 - september 30, 2019

Watertruck

Met Watertruck wilden we het vrachtvervoer over kleine binnenwateren verder ontwikkelen en optimaliseren door de introductie van een nieuw navigatieconcept bestaande uit een duwboot en aangepaste duwbakken. Zo wordt een efficiënt en flexibel model van vervoer op de weg toegepast op de binnenvaart.

Type project goederenvervoer
Projectpartners CAMVS (Communauté d’Agglomération Maubeuge Val de Sambre), De Vlaamse Waterweg nv, Expertise- en Innovatiecentrum Binnenvaart (EICB), Port de Bruxelles, POM West-Vlaanderen, Provincie Limburg, Provincie Noord-Brabant, Provincie Zeeland, Voies Navigables de France (VNF)
Duur april 28, 2010 - november 24, 2014
Contactpersoon Stéphanie Martens