AMS Fonds

logo_koningboudewijnstichtingAntwerp Management School heeft, als uiting van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als business school, het AMS Fonds opgericht. Het AMS Fonds stelt zich tot doel om op een innovatieve en duurzame manier ondernemerstalent uit minder kansrijke landen te stimuleren, verder te vormen en te ontwikkelen, en te begeleiden naar realisatie.

Het Antwerp Management School Fonds voor Duurzaam en Innovatief Ondernemen (AMS Fonds) werd opgericht in 2010 ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de school. Het fonds stelt zicht tot doel om getalenteerde pas afgestudeerde Masters of jonge professionals uit minder kansrijke landen de mogelijkheid te bieden om een Masterdiploma van Antwerp Management School te behalen. Maar dit is slechts de eerste stap. De studenten worden begeleid bij het opstellen van een eigen businessplan, dat zal bijdragen tot de ontwikkeling van hun lokale gemeenschap na terugkeer naar hun land van herkomst. Antwerp Management School werkt nauw samen met Belgische bedrijven en lokale organisaties die de afgestudeerden begeleiden bij een succesvolle start van hun eigen business initiatief.

Het Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting en kan momenteel rekenen op meer dan 100 donateurs uit de privé en uit de bedrijfswereld. Door hun financiële steun krijgen de fellows de kans om hun studies aan Antwerp Management School te voltooien en hun business plan verder te ontplooien. Van 2011 tot 2015 ontvingen dertien studenten financiële hulp als Fellows van het AMS Fonds. Zij kwamen van Zuid-Afrika, Vietnam, India, Nigeria, Peru, Brazilië, Rwanda en St. Kitts en Nevis. Ze vervolledigden hun Master opleiding en zijn momenteel hun eigen business ideeën in de praktijk aan het omzetten in hun thuisland.

Indien je wenst bij te dragen aan ons fonds en mee wil helpen om duurzame waarde te creëren in minder kansrijke landen, kan je een donatie overmaken naar het fonds. Donaties vanaf €40 zijn ook aftrekbaar van je belastingen.

IBAN: BE10 0000 0000 0404
BIC: BPOTBEB1
Naam begunstigde: Koning Boudewijnstichting
Staat & nr. begunstigde: Brederodestraat 21, 1000 BRUSSEL