AMS behoudt sterke positie in internationale ranking

11 september 2017

AMS Master in Global Management blijft de nummer 1 in België

Vandaag, 11 september 2017, publiceert de Financial Times (FT) haar ‘2017 Masters in Management Ranking’. Met de eerste plaats in België, tweede positie in de Benelux en plaats 30 wereldwijd, behoudt Antwerp Management School (AMS) haar sterke positie.

Deze jaarlijkse FT Masters in Management Ranking biedt een grondige doorlichting van de beste masteropleidingen wereldwijd (fulltime masters voor pas afgestudeerden met weinig of geen werkervaring) in het algemeen management. De ranglijst is gebaseerd op data die ter beschikking worden gesteld door de betrokken scholen en hun alumni.

Antwerp Management School neemt al sinds 2007 deel aan de Master in Management Ranking en is dit jaar opnieuw de hoogst geplaatste businessschool van België. Er zijn verschillende criteria waarop deze ranking is gebaseerd. Met de 10de plaats (van de 95 deelnemende scholen) voor de ‘careers rank’ scoort AMS heel goed op dit specifieke criterium. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de AMS-alumni relatief hooggeplaatste functies uitoefenen en zeer vaak werken bij grote bedrijven en multinationals. Bovendien vond 100% van de afgestudeerden uit 2016 binnen drie maanden een job.

Een ander sterk punt blijft ook het hoge aantal internationale studenten, met een record van 72% buitenlandse studenten dat in 2016 afstudeerde. Afgelopen week ging de nieuwe lichting van het academiejaar 2017-2018 van start met 180 studenten van 34 verschillende nationaliteiten. Hiermee zet AMS deze sterke internationale trend voort, iets waar het hele AMS-team bijzonder trots op is.

Voor alle details betreffende de Financial Times Ranking, zie http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2017