Antwerp Management School stijgt verder in de internationale rankings

12 september 2016

Op 12 september 2016 publiceerde de Financial Times haar 2016 Masters in Management Ranking. Wederom gaat Antwerp Management School erop vooruit. De School klimt met haar opleiding Master of Global Management van plaats 34 in de rangschikking naar plaats 29 van beste masteropleidingen wereldwijd en bekleedt hiermee de eerste positie in België. De Financial Times Ranking is de meest representatieve en gewaardeerde ranking voor internationale managementopleidingen.

Deze jaarlijkse FT Masters in Management Ranking biedt een grondige doorlichting van de beste masteropleidingen wereldwijd (Full Time Masters voor pas afgestudeerden met weinig of geen werkervaring) in het algemeen management. Dit assessment wordt gevoed met data die ter beschikking worden gesteld door de betrokken scholen en hun alumni. Om deel te kunnen nemen aan de Financial Times Rankings moeten de scholen over een internationaal erkende accreditatie beschikken en moet het betrokken programma al minstens vier jaar hebben plaatsgevonden.

Antwerp Management School neemt al sinds 2007 deel aan de Master in Management Ranking en is dit jaar wederom de hoogst geplaatste business school van België. Er zijn verschillende criteria waarop deze ranking is gebaseerd. Op de ‘careers rank’ krijgt Antwerp Management School plaats 14 van de 90 deelnemende scholen. Deze rangorde beoordeelt de significantie van de professionele functie van de alumni in verhouding tot de grootte van de onderneming waar ze werken.

Andere criteria waar de school goed op scoort is het internationale karakter van de programma’s in termen van buitenlandse studenten en internationale faculty. Decaan Paul Matthyssens: “Bijzonder is de score voor ‘international course experience’ met plaats 11. Dat wil zeggen dat we onze studenten veel mogelijkheden bieden om een deel van hun studies in het buitenland te doen. Ten slotte is ook de balans tussen vrouwelijke en mannelijke studenten met 50/50 iets om trots op te zijn.”

Voor alle details betreffende de ranking: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2016