Groeimanagement voor kmo’s met ambitie

DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 472 17 75 04

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Voor veel kmo’s gaat ‘groeien’ gepaard met tal van vragen. Hoe moet ik dit begrijpen en managen? Hoe kan ik mijn onderneming versterken op een duurzame manier? Hoe ga ik om met groeipijnen? Enz. Met deze praktische, kortlopende opleiding over ‘Groeimanagement’ wordt AMS jouw partner. Aan de hand van uitgebreide scans van jouw bedrijf, 5 halve lesdagen én consultancy aan huis halen we het maximum uit een minimale tijdsbesteding.

Klik hier om te registreren of download de brochure.

Concreet advies voor concrete acties

Tijdens deze opleiding leer je hoe je als kmo kan groeien in een steeds complexere wereld.

Nog voor je van start gaat, nemen we een uitgebreide ‘Road to Growth’-scan af van jouw bedrijf. Zo krijg je een duidelijk zicht op de werkpunten. Op basis van de resultaten van deze scan, ga je aan de slag met jouw interne groei (visie & strategie, kostenbeheer, aanwerving & ontslag en klantgerichtheid) en jouw externe groei (MVP/USP van innovatie, go-to-market, prijszetting & verkoop). Deze analyses leveren duidelijke adviezen op waarmee je als ondernemer meteen kan bijsturen. We inspireren jou met concrete cases en geven jou de nodige tools in handen waarmee je in staat zal zijn om zowel interne als externe groei beter te managen.

Na de opleiding komt jouw docent 2x op bezoek bij jouw bedrijf. Op deze manier kan hij jou persoonlijk begeleiden bij de veranderingen die je gaat doorvoeren.

Doelstellingen

  • Krijg nieuwe inzichten in het groeipotentieel van jouw onderneming.
  • Leer de sterktes, zwaktes en werkpunten kennen.
  • Ontdek hoe je groei kan managen.
  • Leer intern en extern groeimanagement evenwichtig afstemmen.
  • Stimuleer de groei van jouw onderneming.
Getuigenis: het bedrijf Percon deed de ‘Road to Growth’-scan

Lees hun verhaal

Blogpost: Eerste hulp bij groeipijnen van kmo’s

Lees de blogpost


Je moet je voorbereiden op de consequenties van groei, of het nu om infrastructuur, personeel of goederen gaat. Het mag kraken maar niet breken.

Omar Mohout

De opleiding bestaat uit 3 delen:

Analyse: we bekijken de context waarin jouw onderneming zich bevindt. Dit is belangrijk als vertrekpunt om de nodige stappen te kunnen zetten. Daarnaast ga je, aan de hand van een framework, analyseren waar jouw organisatie staat op vlak van interne en externe groeielementen. 

Interne groei: De interne groei benader je vanuit het kader van ‘Design Driven Organizations’. Je gaat dieper op verschillende aspecten in die cruciaal zijn om een innovatieve organisatie te worden. Welke interne elementen zijn een voorwaarde om tot duurzame groei te kunnen komen? Welke concrete stappen kan je nemen om structureel innovatief te zijn om op die manier groei te creëren? 

Externe groei: Vanuit een waardegedreven perspectief kijk je naar de externe groei van jouw onderneming. Hoe kan je meerwaarde detecteren, creëren en capteren in de markt? Je leert werken met een gevalideerde methodologie die hierin ondersteunend werkt. Daarnaast kijk je naar de externe elementen die noodzakelijk zijn om duurzame groei te kunnen realiseren.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot alle ambitieuze ondernemers en managers die hun organisatie willen laten groeien.

Voorbeelden van profielen zijn bedrijfsleiders, engineers, R&D-managers, innovatiemanagers, brandmanagers, productmanagers, salesmanagers, marketingmanagers, enz.

 

Met de steun van:
 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Andries Reymer, Business Innovation Coach

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 472 17 75 04