Advanced Strategy Management

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Contacteer Jelmer Download

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Bedrijven moeten hun strategie continu aanpassen en steeds wendbaarder zijn. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de strategische plannen slechts een intentie blijft. Dit zorgt voor een enorme druk op het management. Van deze managers wordt gevraagd dat zij een sterke visie hebben en dat zij strategische keuzes maken die een grote invloed hebben op de performance en koers van de organisatie. Competentie in strategy management wordt zo een onderscheidende factor.

In Advanced Strategy Management nemen we je mee in het proces van het effectief ontwikkelen en implementeren van een strategie die waar maakt wat ze belooft. Deze opleiding is ontwikkeld om jou bij de 30% echte leiders te laten horen die weten hoe ze strategie kunnen implementeren en deze strategie succesvol kunnen omzetten in superieure resultaten. We gaan een stap verder dan de traditionele strategieopleidingen.

Vanuit recente inzichten in het vakgebied delen we beproefde strategieraamwerken en reiken we praktische handvaten aan om te co-creëren, te vernieuwen en te experimenteren. Deelnemers en docenten vormen een hechte (en veilige) leercommunity en verleggen samen grenzen.

Hoe kom je tot een geïntegreerde strategie voor jouw onderneming?

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma kan je:

• de complexiteit van de omgeving vertalen naar duidelijke krijtlijnen voor de strategie;
  • de wat, waarom en hoe expliciet maken in een heldere en robuuste visie;
  • aan de slag gaan met innovatieve strategieraamwerken;
  • jouw strategische doelstellingen omzetten in een set van KPI’s en die ook motiverend gebruiken;
  • jouw strategie-uitvoeringsprocessen verankeren en optimaliseren;
  • disruptieve technologieën voor jouw sector identificeren;
  • relevante technologische trends slim vertalen naar jouw strategie.

• identificeren of je de nodige vaardigheden en kennis in huis hebt om een digitale transformatie te maken;
  • inschatten waar data science & advanced analytics strategisch relevant zijn voor jouw organisatie;
  • je eigen organisatie wendbaar maken om in te spelen op toekomstige veranderingen;
  • de waarde van netwerken en platformen voor jouw business beter inschatten;
  • dynamische teams tot resultaat brengen;
  • de talenten van je organisatie beter afstemmen op de strategie.

Curriculum

Om de strategische managementaanpak van organisaties scherp te stellen en aan te vullen met nieuwe inzichten is de opleiding Advanced Strategy Management opgebouwd rond vier modules:

Deelnemers

Deze opleiding is bedoeld voor managers, die:

• bereid zijn om hun organisatie mee te begeleiden naar een volgend maturiteitsniveau;
  • nieuwe technologieën willen vertalen naar impact voor hun business;
  • een visie hebben en op zoek zijn naar manieren om dit in de praktijk te brengen;
  • de status quo van hun organisatie of bestaande managementpraktijken in vraag stellen en vernieuwend willen zijn;
  • hun schouders onder de organisatie willen zetten en richting geven aan de strategie van de organisatie;
  • de woorden disruptie, platform, innovatieve arbeidsorganisatie, netwerken, co-creatie, … echt inhoud willen geven voor hun organisatie.

Diploma

Deelnemers ontvangen het getuigschrift ‘Advanced Strategy Management’ na succesvolle afronding van het programma.

Doelgroep

Mogelijke functies/profielen zijn : CEO’s, CFO’s, Controllers, CIO’s, IT-managers, COO’s, Operations Directors, CHRO’s, HR-managers, Business Division & General Managers, CMO’s, Marketing Managers, leden van een managementteam.

Jelmer De Vos, Program Manager