https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/executive-master-it-governance-assurance
Executive Master in IT Governance & Assurance
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/executive-master-it-governance-assurance/overzicht
Overzicht

Master in IT Governance & Assurance

Banner Leading Digital Transformation

Overzicht

IT is een essentieel en integraal onderdeel geworden van de ondersteuning, van de duurzaamheid en bij de groei van organisaties. Omwille van de alomtegenwoordige rol van IT in de vaak turbulente en steeds dynamische context waarin de organisatie opereert, is ‘enterprise Governance of IT’ (EGIT), steeds meer een component van ‘corporate governance’ geworden.

EGIT gaat veel verder dan de implementatie van een superieure IT-infrastructuur en heeft betrekking op het voorzien van processen, structuren en relationele mechanismen in alle lagen van de organisatie, zodat bestuurders, business en IT-professionals hun diverse verantwoordelijkheden kunnen opnemen in de ondersteuning van business én IT, bij het creëren van waarde bij de realisatie van IT-gerelateerde investeringen.

Dit Engelstalige programma wil theoretische inzichten, empirisch onderzoek en praktische toepassing verzoenen middels casestudies en een diepgaande analyse en studie van het COBIT 2019 framework, waarmee een organisatie haar enterprise governance of IT-aanpak kan uitbouwen, meten en auditen.

Om de verwachtingen van de stakeholders in dit kennisdomein in te lossen, heeft Antwerp Management School een unieke samenwerking opgezet met Maastricht University School of Business & Economics, zodat de ‘executive Master in IT Governance and Assurance’ aan de top staat in Europa.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • zal je kennis omtrent algemeen management en IT-bestuur, IT Governance en IT Assurance verdiepen en verbreden;
 • kan je IT-gerelateerde bedrijfswaardeopportuniteiten- en risico’s herkennen en er onderbouwd over kunnen communiceren;
 • kan je managementbeslissingen voorbereiden en maken op gebied van governance, audit, controle en security van IT;
 • kan je het internationale IT Governance en Assurance framework COBIT 5 toepassen in correcte verhoudingen en binnen de juiste context;
 • zal je voorbereid zijn om professionele ISACA certificaten als CISA (Certified Information Security Auditor), CISM (Certified Information Security Manager), CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) en CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control) te behalen.

Diploma

Het masterdiploma ‘Executive Master in IT Governance & Assurance’ is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Alumni ontvangen een “Msc” (master of science) titel van Antwerp Management School en een certificaat van Maastricht University School of Business & Economics.

Doelgroep

Dit programma is ontworpen voor zowel de ervaren IT-professional als de ervaren business manager:

Business process owners, bedrijfsconsulenten, bedrijfsauditors, IT-auditors, CIOs, IT-managers, IT-kwaliteitsmanagers, information security managers, informatiemanagers, business/IT-relatie managers, portfolio, program en project managers

Deelnemers

Profiel van de deelnemers van afgelopen jaren

 • Vrouwelijk: 20%
 • Mannelijk: 80%
 • Gemiddelde leeftijd: 43
 • Nationaliteit:
  • Nederlands: 45%
  • Belgisch: 37%
  • Duits: 9%
  • Chinees: 9%
Boogkeers
Danny lauwers

Een vraag over dit programma?

Danny Lauwers

Tel: +32 3 265 47 68

Close

Een vraag over dit programma?