https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/executive-master-of-it-management
Executive Master in IT Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/executive-master-of-it-management/overzicht
Overzicht

Master in IT Management

Banner Leading Digital Transformation

Overzicht

Het bewerkstelligen van wendbaarheid en flexibiliteit in de ‘digital enterprise’ is over het gehele spectrum een gedeelde verantwoordelijkheid van IT én business management. De CIO en de IT-manager van een IT-gedreven organisatie, moeten hun activiteiten wortelen in ‘enterprise governance of IT’ (EGIT), een essentieel onderdeel van corporate governance. De duurzame ontwikkeling van een ‘agile enterprise’ vereist ook een bewust ontwerp van die organisatie en het bepalen van principes in een enterprise architectuur.

Deze executive Master in IT Management biedt een breed perspectief op de materie en schenkt aandacht aan de managementvaardigheden, die nodig zijn om succesvol de leiding te nemen in een dynamische en snel evoluerende digitale omgeving. Zowel business als IT-managers verwerven de noodzakelijke inzichten om business voordelen te realiseren bij IT-gerelateerde innovaties en om de IT-gerelateerde business risico’s te minimaliseren.

Tijdens deze internationaal geaccrediteerde Master of science in IT Management zullen de deelnemers aangezet worden om praktijk en ervaring te confronteren met wetenschappelijk inzicht, wat leidt tot discussie en ‘peer-to-peer’ leermomenten. Dit, in combinatie met casestudies, leidt tot een evenwichtig aanbod tussen theoretisch onderzoek en praktische toepasbaarheid.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • zal je je kennis van algemeen management en IT verbreden en verdiepen;
 • kan je je organisatie voorbereiden op digitale transformatie;
 • zal je informatietechnologie kunnen aanwenden om je onderneming te vernieuwen en een duurzaam competitief voordeel te ontwikkelen;
 • kan je bedrijfsstrategieën vertalen naar IT-strategieën en meetbare doelen;
 • ben je in staat om aspecten uit enterprise en IT architectuur te verenigen met aspecten van enterprise governance of IT en waardemanagement;
 • zal je voorbereid zijn om professionele certificaten te verkrijgen zoals ISACA’s CISA, CISM, CRISC en CGEIT.

Diploma

Dit masterdiploma is een major van de ‘executive Master in Enterprise IT Architecture’ en is AACSB en NVAO geaccrediteerd. Alumni ontvangen een “Msc” (master of science) titel van Antwerp Management School.

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot leidinggevend en beleidsondersteunend personeel uit de overheid, social profit sector en onafhankelijke overheidsbedrijven.

Dit programma is ontworpen voor zowel de ervaren IT-professional als de ervaren business manager:

CEO’s, CIO’s, IT-managers, IT-kwaliteitsmanagers, information security managers, informatiemanagers, ontwikkelaars, bedrijfsconsulenten, digital marketeers, portfolio, program en project managers

Deelnemers

Profiel van de deelnemers van afgelopen jaren:

 • Vrouwelijk: 30%
 • Mannelijk: 70%
 • Gemiddelde leeftijd: 40
 • Nationaliteit:
  • Belgisch: 40%
  • Nederlands: 40%
  • Internationaal: 20%
Boogkeers
Danny lauwers

Een vraag over dit programma?

Danny Lauwers

Tel: +32 3 265 47 68

Close

Een vraag over dit programma?