Executive MBA

Heb jij een brandende ambitie om te veranderen, streef je naar een internationale carrière en heb je behoefte aan een flexibele maar kwaliteitsvolle opleiding? Ontdek de AMS EMBA.

Is onze EMBA geschikt voor jou?
Ik ben klaar voor al je vragen.

Applicatie en toelating

Antwerp Management School biedt een duidelijke, maar grondige applicatie- en toelatingsprocedure. Het helpt je te bepalen hoe de Executive MBA je het meeste oplevert en geeft ons een beter inzicht in wie je bent en hoe je profiel past in het selecte groepje van EMBA studenten.

Toelatingsvoorwaarden

• Academische vereisten zijn een diploma op master’s of bachelor’s niveau en een grondige praktische kennis van het Engels, want alle communicatie en cursussen zijn in het Engels gezien het internationale karakter van onze faculty en de diverse achtergronden van de studenten.

• Professionele vereisten zijn minimaal 5 jaar werkervaring. Dit stelt je in staat de strategische aard van de programma-inhoud te begrijpen, eraan mee te werken en bij te dragen vanuit je eigen ervaring.

• Persoonlijke vereisten zijn net zo belangrijk om succes te garanderen. Je hebt gemiddeld 10 tot 12 uur tijd nodig voor werk buiten de lesuren. Je familie en vrienden moeten begrijpen dat je aan je toekomst bouwt en tijd en ruimte nodig hebt om de lessen voor te bereiden. Je zal hun steun en aanmoediging nodig hebben.
  • Je werkgever speelt ook een belangrijke rol, want hij moet begrijpen dat elke derde vrijdag van de maand voorbehouden is voor lessen. We kunnen je helpen bij het uitleggen aan je werkgever hoe jouw EMBA een investering op lange termijn is die ook ten goede komt aan het bedrijf.

Contacteer de Program Director

Ontdek onze EMBA

Voor we je vertellen of je in aanmerking komt voor deze Executive MBA, kun je erachter komen of dit programma geschikt is voor jou.

Als je eenmaal overtuigd bent dat je de sprong wil wagen… Stuur dan gewoon je applicatie online in. Wij bekijken je aanvraag binnen een dag na ontvangst. Als jouw aanvraag voldoet aan de toelatingscriteria, zal je gevraagd worden de Online Toelatingstest te doen. We begeleiden je stap voor stap door deze procedure. Applicatie voor het programma is niet bindend en gratis.

Start de aanvraagprocedure

Testen

De testen werden exclusief voor Antwerp Management School opgesteld en geven ons de bevestiging dat je in staat bent om de numerieke en communicatietaken te voltooien die nodig zijn om met succes deel te nemen aan de Executive MBA.

Onze testen zijn gratis en beoordelen twee vaardigheden:

• Numeriek redeneringsvermogen*
  • Engelse taal en communicatievaardigheden*

*Voor wie dit verkiest, aanvaarden we ook resultaten van GMAT of GRE examens.

Interviews

Als de online testen zijn afgelegd, word je uitgenodigd voor een toelatingsinterview van zo’n 45 minuten, hetzij persoonlijk hetzij met een videocall. Dit interview wordt geleid door de Program Director en bestaat uit een gesprek over je ambitie en motivatie om de AMS EMBA tot een goed einde te brengen.

Referenties

In bepaalde gevallen kunnen we je vragen om professionele of persoonlijke referenties na het interview.

Beslissing en inschrijving

• De beslissing omtrent de toelating, die wordt genomen door het Program Admissions Committee, wordt meestal meegedeeld binnen twee werkdagen nadat je aanvraagdossier afgerond is. Een succesvolle applicatie leidt normaal gesproken tot een toelatingsaanbod via email.
  • Het aanbod aanvaarden doe je door eenvoudigweg op de inschrijvingslink in je email te klikken. Zolang je dat niet hebt gedaan, heb je geen garantie op een plek in het programma.
  • Het aanbod blijft normaal gesproken een maand geldig. Na die tijd moet de kandidaat een vernieuwing aanvragen, die enkel wordt toegekend als het Program Admissions Committee hiertoe beslist.

Wachtlijstbeheer

Applicaties worden behandeld in volgorde van ontvangst, tot het maximale aantal deelnemers aan de cohort is bereikt. Daarna wordt een wachtlijst geopend.

Deadlines

Deadline voor kortingen

Er zijn kortingen voor vroege inschrijvers en KMO’s in België, evenals speciale belastingsregelingen, buitenlandse beurzen en kortingen voor specifieke groepen.  We raden iedereen die geïnteresseerd is in dit programma aan ons zo snel mogelijk te contacteren.

Deadline voor applicatie

We aanvaarden elk jaar kandidaten op continue basis tot het maximum van 30 kandidaten is toegelaten, na het succesvol voltooien van de applicatieprocedure en een interview met de program director. Applicaties worden behandeld in volgorde van ontvangst tot het maximale aantal deelnemers aan de cohort is bereikt. We raden je aan zo snel mogelijk te beginnen met je aanvraagprocedure.

Contacteer de Program Director

Next steps

Is onze EMBA geschikt voor jou?
Ik ben klaar voor al je vragen.

Peter Rafferty, Director Executive MBA