https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/master-china-europe-business
China-Europe Business
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/master-china-europe-business/waarom
Waarom

China-Europe Business

Banner Master in China Europe Business

Waarom

1. Antwerp Management School en China

AMS heeft al jaren goede relaties met en veel activiteiten, inclusief
onderzoeksprojecten in China. AMS heeft enkele belangrijke
partnerships lopen in drie grote steden langs de oostkust: Shanghai,
Guangzhou en Hangzhou. In Guangzhou zijn we verbonden met de
nummer 1-school in het zuiden van China – Lignan College van de Sun
Yat-sen University – voor onze executive PhD. Door dit netwerk in China en een academische directeur die gespecialiseerd is in relaties tussen China en Europa, kan AMS haar studenten een uitstekende expertise bieden.

2. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met het Global Leadership Skills traject bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

  • Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen. Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten. Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

3. Internationale ervaring

Je spendeert het eerste semester (sept.-jan.) in Antwerpen, België, waar je heel Europa aan je voeten hebt. Het tweede semester breng je door in de dynamische metropool Shanghai, China.

Je zal samenwerken met mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten en je zal je internationale netwerk uitbreiden.

Een uitstap naar Boedapest geeft je een waardevolle ervaring en zal je horizon nog meer verruimen.

Je werkt aan een in-company project in Europa en/of China.

4. Lanceer jouw carrière

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière: sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Alumni van dit programma werken in verschillende sectoren, en bij zeer uiteenlopende internationale bedrijven waaronder Accenture, Atlas Copco, BNP Paribas Fortis, Caterpillar Inc, Decathlon International, European Chamber, HSBC, Huawei IBM, Johnson & Johnson, Kronos Group, Nike, UNESCO, …

6. Rankings & accreditaties

Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

7. Taallessen

Om je communicatievaardigheden te verbeteren, worden doorheen het hele jaar taallessen in Frans en Mandarijn gegeven.

8. Dit programma geeft je strategische visie, zelfvertrouwen, cultureel bewustzijn en teamwork- en managementvaardigheden.

Boogkeers
Evapeeters

Een vraag over dit programma?

Eva Peeters

Tel: +32 3 265 4011

Close

Een vraag over dit programma?