https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/master-class-information-security-management
Masterclass Information Security Management
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/master-class-information-security-management/overzicht
Overzicht

Masterclass Information Security Management

Banner Leading Digital Transformation

Overzicht

In de snel veranderende wereld van vandaag zijn bedrijven sterk afhankelijk geworden van informatiesystemen en, bij uitbreiding, van waterdichte beveiligingssystemen. Als gevolg daarvan is de rol van de security officer (CISO, DPO…) de afgelopen jaren sterk veranderd. Om aan hedendaagse voorwaarden te voldoen, moet de information security officer zich bewust zijn van de missie en van de visie van de organisatie, inzicht hebben in de beveiligingsarchitectuur en in staat zijn om bewust gebruik van informatie aan te moedigen binnen de organisatie.

Over het programma

De Masterclass Information Security Management is een samenwerkingsverband tussen Antwerp Management School en EuroCIO en biedt de vereiste kennis voor de information security professional om uit te blinken in het beheer en management van hun IT-beveiligingsverantwoordelijkheden. Dit programma heeft een leidinggevende focus.

  • Leer hoe je strategieën en beleid rond informatiebeveiliging en risicomanagement kunt ontwikkelen en implementeren, aangepast aan de specifieke noden van de organisatie;
  • Word de information security-intermediair tussen directie, management, scrumteams, business development, IT en de operationele afdelingen in de organisatie;
  • Het programma is compatibel met het EU e-Competence framework (e-CF), het EU e-Leadership-programma en werd goedgekeurd door de Europese CIO-associatie (EuroCIO).

Leerdoelen

Na deelname aan dit programma hebben deelnemers de volgende professionele vaardigheden verder ontwikkeld:

  • Information Security Management: ontwikkel, implementeer en beheer strategieën en beleid omtrent informatiebeveiliging en risicomanagement, aangepast aan de specifieke noden van de organisatie;
  • Information Security Architecture: ontwikkel informatiebeveiligings- en risicomanagementprocessen, gekoppeld aan de gerelateerde corporate processen om een goed bedrijfsbeleid te garanderen;
  • Information Security Awareness: bewustzijn verhogen rond informatiebeveiliging in termen van gevoeligheid en bepalen welke informatiebeveiligingsmaatregelen genomen moeten worden;
  • Information Security Coordination: constructief samenwerken met technische informatiebeveiligingsexperts om beleid, operationele activiteiten en IT-beveiliging af te stemmen;
  • Information Security Leadership: neem de nodige veiligheidsmaatregelen (op organisatie en procedure gebaseerd), pas ze aan en verbeter ze, rekening houdend met alle juridische, bedrijfs- en gebruikersaspecten.

Doelpubliek

Deze masterclass is ontwikkeld met het oog op business- en IT-professionals die op managementniveau werken of ambitie hebben om op dat niveau te werken.

Deelnemers hebben vaak volgende posities: IT consultant, IT auditor, business analyst, service delivery manager, IT manager, (chief) information security officer (CISO), data protection officer (DPO), security manager, governance, risk and compliance (GRC) officer, etc.

Ze zijn actief in verschillende soorten organisaties zoals consultancy, audit, IT-dienstverlening, fabricage, productie, gezondheidszorg en overheidsorganisaties.

Diploma

Na actieve deelname aan deze module en het succesvol afleveren van de opdracht die aan de module vasthangt, ontvang je een masterclasscertificaat van Antwerp Management School en EuroCIO.

Daarenboven krijg je een vrijstelling voor deze module wanneer je beslist je in te schrijven voor een van de Executive Masters in Leading Digital Transformation aan Antwerp Management School.

Behaal een masterdiploma!

De Masterclass Information Security Management is onderdeel van onze Executive Masters in Leading Digital Transformation. Drie deeltijdse masterprogramma’s geven jou de mogelijkheid om je job en carrièreperspectieven te combineren met het behalen van een masterdiploma.

Door de moduleconstructie van deze masterprogramma’s zijn er gedurende de twee academiejaren verschillende startpunten mogelijk, dit biedt optimale flexibiliteit. Start met een module en meld je later aan voor het volledige mastertraject of combineer die modules die het best bij je persoonlijke noden passen.

Bij succesvolle voltooiing van het deeltijdse masterprogramma verkrijg je een Master of Science (MSc) diploma met een dubbele accreditatie: de internationale AACSB-accreditatie en de Benelux NVAO-accreditatie

Boogkeers
Danny lauwers

Een vraag over dit programma?

Danny Lauwers

Tel: +32 3 265 47 68

Close

Een vraag over dit programma?