International Fashion Management

• Fashion & Law
  • Entrepreneurship & business modeling

28 januari tot 8 maart: Antwerpen – Milaan

• Business Case on Fashion Purchasing OR Fashion Branding (rotating every year) 6 weeks in Domus Milano – Italy

Midden maart tot april: Antwerpen – Sao Paolo

• Emerging Markets, context & Fashion Industry, Field trips to the Industry 6-7 weeks in FAAP Sao Paulo – Brazil

Mei tot juni: Antwerp Management School

• Master Project

Maak kennis met de academische directeur

2. Fashion Entrepreneurship Award

Wanneer je dit programma volgt, krijg je de kans om mee te doen aan de Fashion Entrepreneurship award. Werk samen met een designer en stel op het einde van het academiejaar samen je business plan voor. Het beste business plan wint de award. Deze houdt in:

• Erkenning door de Fashionindustrie
  • Een opstartbudget van 250.000 euro
  • Coaching en opvolging door Antwerp Management School bij het opstarten van je start-up

3. Global Leadership Skills

Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met onze Global Leadership Skills dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en welk soort carrière je wilt nastreven.

Tijdens deze reis gebruiken we verschillende methoden en oefeningen: feedbacksessies met peers, mock interviews, individuele en groepscoachinggesprekken, reflectiemomenten, zelfanalyse. We bieden je relevante kaders die je helpen te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar profielen met een indrukwekkend aantal soft skills. Die soft skills zijn onder meer: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, het vermogen om zich aan nieuwe situaties aan te passen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn en lange termijn- en systeemdenken.

Deze module zal je ondersteunen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en bij het vinden van een match tussen je carrièreambities en waar werkgevers naar op zoek zijn.

4. Faculty

Function Academic Director Creative Industries