International Fashion Management

Waarom

1. Studeer in drie fashion hotspots: Antwerpen, Milaan, Sao Paolo

Antwerp Management School, Antwerpen

Midden jaren ’80 studeerde een groep Belgische modeontwerpers af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en brak internationaal door. De groep werd “the Antwerp Six” genoemd. Sindsdien is de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten één van de meest invloedrijke ter wereld en is Antwerpen een toonaangevende internationale modestad. Nieuwe trends en ontwerpers blijven zich ontwikkelen in deze creatieve modestad. Onafhankelijke high-end ontwerpers zorgen voor een kenmerkende mode identiteit.

Al 60 jaar geeft Antwerp Management School met kwalitatief hoogstaande managementopleidingen en onderzoek een krachtige impuls aan economische en sociaal-maatschappelijke activiteiten in België en ver daarbuiten. AMS is een internationale business school, geaccrediteerd door NVAO en AACSB en opgenomen in de Financial Times Ranking.

"Belgium is a small country, but it is bursting with talent. The Belgian fashion world is intimidating for someone like me, together with the Antwerp Six, it made history. It’s why I opened one of my first international boutiques in Antwerp."

— Diane Von Furstenberg

Domus Academy, Milaan

Milaan is de place to be voor fashionatas en de modehoofdstad bij uitstek van de luxemerken. Milaan is onder andere de thuisbasis van luxemerken als Giorgio Armani, D&G, Prada and Versace.

Domus Academy is gesticht in 1982 in Milaan en maakt onderdeel uit van Galileo Global Education. Het is één van de meest prestigieuze scholen voor postgraduaatopleidingen in design en mode. Domus Academy verzorgt eenjarige Engelstalige masterprogramma’s voor meer dan 200 studenten.

FAAP, São Paulo, Brazilië

De Braziliaanse mode-industrie is in volle expansie. FAAP in São Paulo is met 12.000 studenten en 1.200 professoren een van de meest gerespecteerde en belangrijke academische instellingen in Brazilië. FAAP is een belangrijk, cultureel centrum in São Paulo, gezien zij een van de meest prominente theaters in de stad (Teatro FAAP) en het Museo² de Arte Brasileira (Museum van Braziliaanse kunst) huisvest.

3. Lanceer je carrière in de modesector

Gedurende jouw jaar bij AMS worden verschillende activiteiten georganiseerd die je kunnen inspireren en helpen om een beslissing te nemen voor je toekomstige carrière:  sollicitatieworkshops, jobbeurzen, netwerkevents, case evenings. Je wordt voorbereid op sollicitatiegesprekken en assessments.

Individuele en peer coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je talenten, interesses en behoeftes en dat je die kan aftoetsen met jobs en carrièremogelijkheden.

Tijdens het programma zijn er verschillende bedrijfsbezoeken gepland.  Je verbreedt ook je internationaal netwerk.

Alumni van dit programma werken o.a. bij Hermès, Scotch & Soda, C&A, Bellerose, Raf Simons, Porteijo.

4. Hoge internationale ranking

Antwerp Management School is de enige business school in België die deze opleiding aanbiedt. Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft Antwerp Management School de AACSB- en NVAO- accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. Onze masters halen hoge rankings in Eduniversal Rankings en QS World University Rankings.

Onze Master in International Fashion Management heeft een topranking:

Eduniversal Master Ranking 2019:
N°8 in Fashion Management

5. Persoonlijk ontwikkelingstraject: Global Leadership Skills

Bij AMS kijken we verder dan de overdracht van puur technische kennis. Zoals expliciet gesteld in onze missie willen we ook jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Onze aanpak is rechttoe rechtaan: hoe beter jij je voelt als persoon, hoe meer vertrouwen je hebt om moeilijke bedrijfssituaties aan te pakken. Hoe accurater jouw zelfbeeld, hoe beter je kunt samenwerken met andere mensen en hoe bekwamer je kunt leiden op een verantwoorde manier die respect afdwingt. Met de Global Leadership Skills bouwen we verder op drie missiepijlers van Antwerp Management School: Self-Awareness, Global Perspective and Societal Consciousness;

• Self-Awareness: leidt tot samenwerking met anderen
  • Global Perspective: leidt tot vindingrijkheid om gepaste oplossingen te zoeken voor problemen en vraagstukken
  • Societal Consciousness: leidt tot duurzaamheid in essentiële economische processen, een fundamentele waarde voor het bedrijfsleven

We bieden je relevante kaders die je helpen om te begrijpen wie je bent, wat je wil en hoe je je verhoudt tot anderen. We coachen en ondersteunen je bij het begrijpen van je sterktes, je behoeften en je ontwikkelingspunten. We zullen je uitdagen om een persoonlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen.

Dit alles zal je als persoon versterken en je helpen om met vertrouwen de volgende stap in je carrière te zetten.

Het ontwikkelen van Global Leadership Skills is meer dan een ‘nice to have’. Het is een basisvereiste voor een succesvolle carrière en recruiters nemen dit bij sollicitaties mee in hun beoordeling. Werkgevers van vandaag zijn bij het selecteren van pas afgestudeerden op zoek naar exact dezelfde soft skills die je ontwikkelt tijdens de Global Leadership Skills: zelfbewustzijn, het vermogen om samen te werken met anderen, leiderschapskwaliteiten, openheid en respect voor verschillende perspectieven, multicultureel bewustzijn .

6. Fashion Entrepreneurship Award

Wanneer je dit programma volgt, kan je meedoen aan de Fashion Entrepreneurship Award. Vorm een duo met een student van de Master in Innovation & Entrepreneurship en een designer en stel op het einde van het academiejaar samen je business plan voor. Het beste business plan wint de award. Deze houdt in:

• Erkenning door de Fashionindustrie
  • Een opstartbudget van 250.000 euro
  • Coaching en opvolging door Antwerp Management School bij het opstarten van je start-up.
Boogkeers
Evapeeters