Global Management

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Door de toenemende globalisatie moeten managers meer internationaal bewust zijn. Deze masteropleiding verschaft recent afgestudeerde studenten alle kennis, sociale vaardigheden en de juiste businessinstelling om een succesvolle internationale carrière te starten in verschillende bedrijven en sectoren.

Leerdoelen

Na het bijwonen van deze opleiding:

• heb je een diepgaand begrip van alle managementfuncties verworven.
  • heb je sterke businessvaardigheden zoals ondernemerschap, people management, teammotivatie, emotionele intelligentie en de promotie van creativiteit onder de knie.
  • heb je sociale vaardigheden, communicatievaardigheden en vaardigheden voor probleemoplossing ontwikkeld, alsook de capaciteit voor leiderschap en teamwork.
  • ben je in staat de kennis en vaardigheden noodzakelijk om de globale strategische uitdagingen van een bedrijf te integreren en weet je hoe te reageren op die uitdagingen.
  • ken je je eigen sterktes en zwaktes en de ruimte voor verbeteringen.
  • zal je een beter begrip en appreciatie hebben voor culturele verschillen en hun impact op business.
  • zal je een professionele en ethische businessinstelling ontwikkeld hebben.
  • weet je hoe business functioneert in de samenleving en je klaar bent om zelf een actieve rol op te nemen in de ontwikkeling van de samenleving in het algemeen.

Curriculum

De Master in Global Management wordt gegeven op een interactieve manier. Van de studenten wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan discussies tijdens de lessen, dat ze businesscasussen analyseren en businesspresentaties voorbereiden, rapporteren door middel van groepswerken en meedoen met computer-geassisteerde oefeningen.

De focus van alle lessen ligt op de praktische applicatie van concepten in de echte businesswereld. Door deze praktijk-georiënteerde benadering leer je de actuele internationale businesswereld kennen, krijg je een diepgaand begrip van alle functionele aspecten van management en krijg je de kans om dit allemaal te oefenen in een echte businesssituatie bij een internationaal bedrijf.

MGM Semester 1
Personal Development Journey: AMS Essentials

Leadership & Career Development Track
Professional Business Skills
Sustainability
Cross-Cultural Collaboration

Business in Global Political Economy
Managing People and Organizations
International Perspectives on Marketing Management
Accounting & Corporate Finance; European Perspective
Elective #1*

MGM Semester 2
Global Strategic Management
Basics of Supply Chain Management
Global Digital Business
Elective #2*

International Trip

Each year our students go on an international trip as a requirement of the program. In the past we’ve learned about new and innovative technologies in Copenhagen and we have delved into smart cities in Bilbao. Each year we plan an enriching and educational experience!

Master Project

*Alle masters bieden elective weeks aan waarin je je kan laten onderdompelen in boeiende onderwerpen zoals Blockchain, Industry 4.0, Organizational Agility, Paradoxal Thinking, Big Data, Cyber Security enz.

Je kan meer informatie vinden in onze brochure. Download de brochure hier.

Nota: alle vakken zijn onderhevig aan veranderingen.

Internationale uitstap

Elk jaar gaan onze studenten op internationale excursie als onderdeel van het programma. De afgelopen jaren  hebben we over nieuwe en innovatieve technologieën geleerd in Kopenhagen en ons verdiept in smart cities in Bilbao. Elk jaar zorgen we voor een leerzame en verrijkende ervaring!

Naar wie zijn wij op zoek?

• Je hebt een masterdiploma op zak met weinig tot geen werkervaring.
  • Je wilt graag een uitgebreid zicht krijgen op verschillende management disciplines in een internationale context.
  • Je bent open-minded en hebt zin om te studeren in een internationale en multiculturele setting.

Diploma

Na het succesvol afronden van deze Master ontvang je het volgende diploma: “Master in Global Management”

Deelnemers vorige edities

Voorafgaande opleiding

Nationaliteiten

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

Eva Peeters, Recruitment Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.