Master in Global Management

DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4011

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Door de toenemende globalisatie moeten managers meer internationaal bewust zijn. Deze masteropleiding verschaft recent afgestudeerde studenten alle kennis, sociale vaardigheden en de juiste businessinstelling om een succesvolle internationale carrière te starten in verschillende bedrijven en sectoren.

Leerdoelen

Na het bijwonen van deze opleiding:

• heb je een diepgaand begrip van alle managementfuncties verworven.
  • heb je sterke businessvaardigheden zoals ondernemerschap, people management, teammotivatie, emotionele intelligentie en de promotie van creativiteit onder de knie.
  • heb je sociale vaardigheden, communicatievaardigheden en vaardigheden voor probleemoplossing ontwikkeld, alsook de capaciteit voor leiderschap en teamwork.
  • ben je in staat de kennis en vaardigheden noodzakelijk om de globale strategische uitdagingen van een bedrijf te integreren en weet je hoe te reageren op die uitdagingen.
  • ken je je eigen sterktes en zwaktes en de ruimte voor verbeteringen.
  • zal je een beter begrip en appreciatie hebben voor culturele verschillen en hun impact op business.
  • zal je een professionele en ethische businessinstelling ontwikkeld hebben.
  • weet je hoe business functioneert in de samenleving en je klaar bent om zelf een actieve rol op te nemen in de ontwikkeling van de samenleving in het algemeen.

Stel je kandidaat voor 31 januari 2018
en krijg een korting van 1000 €.

Curriculum

De Master in Global Management wordt gegeven op een interactieve manier. Van de studenten wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan discussies tijdens de lessen, dat ze businesscasussen analyseren en businesspresentaties voorbereiden, rapporteren door middel van groepswerken en meedoen met computer-geassisteerde oefeningen.

De focus van alle lessen ligt op de praktische applicatie van concepten in de echte businesswereld. Door deze praktijk-georiënteerde benadering leer je de actuele internationale businesswereld kennen, krijg je een diepgaand begrip van alle functionele aspecten van management en krijg je de kans om dit allemaal te oefenen in een echte businesssituatie bij een internationaal bedrijf.

Kernvakken zijn onder andere:

• Accounting
    • Financiële accounting
    • Management accounting
  • Marketing management
    • Marketingprincipes
    • Internationale marketing
  • Organisatie en people management in een mondiale context
    • Management & organisatie
    • De principes van HRM
    • Globale HR
  • Operationeel management & onderzoek
  • Financieel management
    • Basis van Corporate Finance
    • International Corporate Finance & Risk Management
  • Internationaal strategisch management
  • Internationale bedrijfswereld (inclusief “Go Global Clinic”)
  • Innovatie Lab
    • Ondernemerschap
  • Consulting Assignment inbegrepen
  • Keuzevak:
    • Transforming Business
    • Digital Organizations
    • Emerging Economies
  • Leadership and Career Development Track
  • Consultingproject of internationale stage

Dankzij onze Leadership and Career Development Track neemt je carrière een vliegende start. We begeleiden je door het volledige jaar heen in het uittekenen van jouw toekomstige carrière door je de nodige inzichten en praktische vaardigheden aan te reiken die jij nodig hebt om de juiste jobopportuniteiten te vinden. Daarenboven krijg je toegang tot ons documentatiecentrum en een database van bedrijven en organisaties.

Je kan meer informatie vinden in onze brochure. Download de brochure hier.

Nota: alle vakken zijn onderhevig aan veranderingen.

Internationale uitstap

Gedurende het afgelopen jaar zijn de studenten naar Kopenhagen, Denemarken, geweest voor een Tech Tank. Ze spendeerden enkel dagen aan de Denmark Technical University en volgen daar hands-on lessen en deden mee aan work shops over nieuwe en innovatieve technologiën.

Naar wie zijn wij op zoek?

• Je hebt een masterdiploma op zak met weinig tot geen werkervaring.
  • Je wilt graag een uitgebreid zicht krijven op verschillende management disciplines in een internationale context.
  • Je bent open-minded en hebt zin om te studeren in een internationale en multiculturele setting.

Deelnemers vorige edities

Voorafgaande opleiding

Nationaliteiten

Laura Hoste, Recruitment Manager

Mail: laura.hoste@ams.ac.be Skype: Laura Hoste Phone: +32 3 265 4011

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.