Innovation & Entrepreneurship

Innovation & Entrepreneurship

Banner Master in Innovation & Entrepreneurship

Overzicht

AMS heeft als missie om studenten van over de hele wereld op te leiden en te ondersteunen om hun ideeën om te zetten in succesvolle business cases die een verschil kunnen maken voor onze maatschappij. Je wordt voorbereid op een toekomst als succesvol & innovatief ondernemer in een eigen start-up of in een bestaand bedrijf. Een mix van professoren, top ondernemers, senior managers en ervaren investeerders zullen je leren hoe je state-of-the-art theorieën kunt gebruiken om de realiteit te begrijpen en voorspellen, opportuniteiten juist te evalueren en om een duurzame business op te zetten en te laten groeien. Vanaf het begin van het programma ga je aan de slag in de innovation and entrepreneurship labs met je eigen start-up idee of breng je met gelijkaardige technieken innovatie binnen in een bestaande onderneming.

Een team van topinvesteerders en design thinking coaches aangevuld met succesvolle, ervaren ondernemers in residence begeleiden jou door alle fasen in de ontwikkeling van een opkomende, innovatieve business. Door het gebruik van verschillende interactieve pedagogische instrumenten zoals workshops, casussen, simulaties, oefeningen, video-analyse en life cases stimuleert deze opleiding actief leren en diepgaand begrip. Hierdoor ontwikkel je de creatieve ingesteldheid en de innovatievaardigheden van een ondernemende leider.

The Master in Innovation & Entrepreneurship heeft een missie…

… om studenten op te leiden en te ondersteunen om hun ideeën om te zetten in succesvolle business cases die een verschil kunnen maken voor onze maatschappij.

Leerdoelen

Na het volgen van deze master:

• heb je state-of-the-art kennis van en praktijkervaring met o.a. digitale & disruptieve businessmodellen, design thinking, innovatiestrategie en management, lean start-up methods & tools, marketing & finance for new entrepreneurs and innovators;
  • is innovatie en ondernemerschap deel van je DNA;
  • heb je de creatieve instelling en innovatievaardigheden van een (bedrijfs-) ondernemend leider;
  • ben je in staat om toekomstige opportuniteiten sneller te identificeren en grondiger te evalueren zodat je de juiste strategische beslissingen kan maken;
  • heb je je netwerk uitgebreid met ondernemers, bedrijfsvernieuwers en CEO’s van innovatieve bedrijven doorheen de corporate workshops, innovation en entrepreneurship labs en het Master Project;
  • weet je hoe je een creatief idee kan omzetten in een succesvol bedrijf dat een belangrijke, positieve impact kan hebben op onze maatschappij

Naar wie zijn wij op zoek?

• Je bent net afgestudeerd, je hebt een masterdiploma op zak en weinig tot geen werkervaring.
  • Je hebt interesse in het opstarten van een eigen bedrijf, zij het op korte of lange termijn.
  • OF je hebt een reële interesse in innovaties en je ziet jezelf werken als INTRApreneur binnen een organisatie.
  • Je staat open voor nieuwe ervaringen, je bent creatief ruimdenkend en staat paraat om te werken met mensen van over de hele wereld.

Diploma

Na het succesvol afronden van het academiejaar ontvang je het volgende diploma: “Master in Management: Innovation & Entrepreneurship”

Achtergronden en nationaliteiten

Boogkeers