Masterclass Exponential Thinking

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 46 93

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Bij ‘exponentieel denken’ gaat alles over toekomstgericht denken. We leven in een exponentieel veranderende wereld waar dagelijks nieuwe technologieën en businessmodellen op ons afkomen. Exponentieel denken leert ons naar de toekomst te kijken met een visie die ‘wat nu kan’ overstijgt en ideeën genereert. Technologie en businessmodel zullen later volgen.

Exponentieel denken is een nieuwe mindset en heeft invloed op onszelf, onze omgeving en onze organisatie. In deze masterclass leer je je omgeving warm te krijgen voor nieuwe ideeën vanuit je eigen leiderschapsstijl en leer je hoe je je organisatie kan laten evolueren naar een exponentiële onderneming die gericht is op de uitdagingen van de toekomst.

Deze opleiding wordt een onderdompeling in het exponentieel denken met aandacht voor leiderschapsstijl en organisatie. De opleiding wordt bovendien ook aangevuld met concrete cases van disruptieve bedrijven. We gaan met deze pionieren aan de slag en leren zo hoe we zelf exponentieel denken concreet kunnen toepassen.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma zal je volgende leerdoelen bereikt hebben:

  • ‘Exponentieel denken’ begrijpen en kunnen toepassen;
  • Toepassen van exponentieel denken op je leiderschapsstijl en begrijpen hoe je jezelf, je medewerkers en customers kan overtuigen om disruptie als een opportuniteit te zien;
  • Toepassen van exponentieel denken op je bedrijf of organisatie en begrijpen hoe je deze wendbaar kan organiseren om opportuniteiten snel en efficiënt in de markt te zetten;
  • R&D en innovatiemanagement zal een nieuwe dimensie krijgen zodat je gemakkelijker incrementele innovatie overstijgt.

Curriculum

De masterclass bestaat uit meerdere onderdelen. Bij elk onderwerp worden modellen en concepten uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van real life cases en oefeningen. Alle klassikale sessies zijn uiterst interactief met een focus op het uitwisselen van ervaringen en ideeën en een constante toepassing van het exponentieel denken.

  • Exponentieel denken: wat, hoe en context.
  • Exponentieel leiderschap: kan ik disruptie ‘leiden’, kan ik zelf om met verandering, hoe overtuig ik mijn medewerkers, en wat met mijn klanten?
  • Organiseren vanuit het exponentieel denken: wendbare organisaties, co-creatie, aspecten van design thinking.
  • Stappenplan: evolueren naar een leiderschapsstijl en organisatie die exponentieel denken in zijn core strategie toepast, hoe maak je dit concreet?

Doelgroep

Dit programma is ontworpen voor elke ondernemer die nieuwe denkstijlen wil ontwikkelen voor zichzelf en/of zijn organisatie zodat hij/zij de exponentiële veranderingen van vandaag als een uitdaging vol opportuniteiten leert zien.

  • CEO, CTO, CIO van middelgrote kmo’s tot grote ondernemingen
  • Elk individu met een drang naar vernieuwing en een wil om te ondernemen
 

Hoe kan ik je helpen?

Sanne Vermaelen, Program Manager