Masterclass Exponential Thinking

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 4523

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Bij ‘exponentieel denken’ gaat alles over toekomstgericht denken. We leven in een exponentieel veranderende wereld waar dagelijks nieuwe technologieën en businessmodellen op ons afkomen. Exponentieel denken leert ons naar de toekomst te kijken met een visie die ‘wat nu kan’ overstijgt en ideeën genereert. Technologie en businessmodel zullen later volgen.

Exponentieel denken is een nieuwe mindset en heeft invloed op onszelf, onze omgeving en onze organisatie. In deze masterclass leer je je omgeving warm te krijgen voor nieuwe ideeën vanuit je eigen leiderschapsstijl en leer je hoe je je organisatie kan laten evolueren naar een exponentiële onderneming die gericht is op de uitdagingen van de toekomst.

Deze opleiding wordt een onderdompeling in het exponentieel denken met aandacht voor leiderschapsstijl en organisatie.

 

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma zal je volgende leerdoelen bereikt hebben:

  • ‘Exponentieel denken’ begrijpen en kunnen toepassen;
  • Toepassen van exponentieel denken op je leiderschapsstijl en begrijpen hoe je jezelf, je medewerkers en klanten kan overtuigen om disruptie als een opportuniteit te zien;
  • Toepassen van exponentieel denken op je bedrijf of organisatie en begrijpen hoe je deze wendbaar kan organiseren om opportuniteiten snel en efficiënt in de markt te zetten;
  • R&D en innovatiemanagement zal een nieuwe dimensie krijgen zodat je gemakkelijker incrementele innovatie overstijgt.

Curriculum

De masterclass is een co-organisatie van 3 business schools en bestaat uit 3 modules. Bij elke module (2 dagen) worden theorie en praktijk onder de aandacht gebracht en geïllustreerd aan de hand van real life cases en oefeningen. Alle klassikale sessies zijn uiterst interactief met een focus op het uitwisselen van ervaringen en ideeën en een constante toepassing van het exponentieel denken.

  • Module 1 : Exponentieel denken en jouw exponentiële toekomst: wat, hoe, context en welke opportuniteiten voor elke deelnemer.
  • Module 2 : Organisaties in exponentieel veranderende tijden: wendbare organisaties, co-creatie, aspecten van design thinking.
  • Module 3 : menselijke interacties in exponentiële tijden: kan ik disruptie ‘leiden’, kan ik zelf omgaan met verandering, hoe overtuig ik mijn medewerkers, en wat met mijn klanten? Maar ook wat met ethische issues die opkomen rond nieuwe technologie ?

 

Doelgroep

Dit programma is ontworpen voor elke ondernemer die nieuwe denkstijlen wil ontwikkelen voor zichzelf en/of zijn organisatie zodat hij/zij de exponentiële veranderingen van vandaag als een uitdaging vol opportuniteiten leert zien.

  • CEO, CTO, CIO van middelgrote kmo’s tot grote ondernemingen

 

 

Hoe kan ik je helpen?

Jelmer De Vos, Program Manager

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.