Masterclass Inkoopmanagement & Overheidsopdrachten

Kom op gesprek

Elke maandag van 10u tot 17u30
DOWNLOAD DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 3 265 46 31

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

Krijg jij regelmatig te maken met aankoop- en aanbestedingsprocessen op beleidsniveau en vraag je jezelf af of je wel goed bezig bent? Dan is dit de geknipte opleiding voor jou. Na deze 5 dagen beschik je over de basiskennis om een aanbestedingsproces tot een goed einde te brengen.

Kortom dit programma is een must voor iedereen die zich wil wapenen tegen problemen die zich stellen bij de voorbereiding en de gunning van openbare aanbestedingen. Je leert hoe je de winst voor jouw organisatie kunt maximaliseren en juridische risico’s kunt beperken.

Onze docenten zijn specialisten in de materie en zorgen voor een combinatie van theorie en cases uit de praktijk. De uitwisseling van kennis en ervaring tussen docenten en deelnemers maakt de opleiding interactief.

Dit is de basisopleiding Inkoopmanagement en overheidsopdrachten. Na deze basisopleiding of als je al veel ervaring hebt met aanbestedingsprocedures kan je aansluiten bij de Masterclass Contractbeheer en Uitvoering Overheidsopdrachten.  Dit programma is ontworpen voor gevorderden en  concentreert zich op het management van uitvoering, aandachtspunten bij uitvoering van aanvang tot en met betaling/oplevering en uitvoeringsproblemen van overheidsopdrachten.

Leerdoelen
 • Je verwerft inzicht in strategisch aankopen
 • Je verwerft kennis van de meest recente regelgeving inzake overheidsopdrachten
 • Je hebt inzicht in het aanbestedingsproces van A tot Z

Curriculum

 • 2 dagen inkoopmanagement:
  • Inkoop: Wat? Waarom? Voor wie?
  • Inkooporganisatie
 • 1 dag toepassingsgebied:
  • Wie moet de wetgeving overheidsopdrachten toepassen en wanneer? Voor welke contracten?
 • 2 dagen gunningsprocedures:
  • bestek, gunning en toewijzing van overheidsopdrachten
  • verplichtingen, aanknopingspunten selectiecriteria, definities begrippen uit de wet, rechtsbescherming, …

Professionals die in hun functie met overheidsopdrachten geconfronteerd worden en juristen die zich willen specialiseren in de juridische aspecten van de gunning van overheidsopdrachten.

In het verleden mochten we deelnemers ontvangen uit volgende organisaties:

AG Stedelijk Onderwijs Anwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool, CM, Federale gerechtelijke politie, Instituut voor tropische geneeskunde, Jessa Ziekenhuis, De Lijn, Nationale Bank van België, NMBS, Vlaamse overheid, diverse federale overheidsdiensten, diverse advocatenkantoren, diverse OCMW’s, diverse gemeenten, VDAB, Water-link, Zorgbedrijf Antwerpen, Zorgbedrijf Roeselare, gemeenschapsonderwijs, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, Agentschap Integratie en Inburgering, …

 

Diploma

Het getuigschrift ‘Masterclass Inkoopmanagement en Overheidsopdrachten’ wordt uitgereikt na succesvolle deelname aan de evaluatie. 

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
DOWNLOAD

Hoe kan ik je helpen?

Inge Salden, Program Manager

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 3 265 46 31