Masterclass Interne Audit

DOWNLOAD
Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 32 3 265 8957

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

De crisisjaren lieten weinig of geen middelen beschikbaar om onafhankelijke toezichtstructuren, zoals interne audit, te betalen. Vele private organisaties moesten vechten om te overleven, terwijl overheden met belangrijke budgetbeperkingen werden geconfronteerd. Meer en meer raken organisaties ervan overtuigd dat net dergelijke onafhankelijke toezichtstructuren een belangrijke rol kunnen spelen in crisissituaties als ze hun strategische rol kunnen en mogen spelen.

Onze masterclass is een algemene opleiding die zich niet toespitst op regelgeving in een specifieke sectoren, maar een goede basiskennis ontwikkelt bij de verschillende deelnemers. Deze masterclass wordt gegeven door experts die actief zijn bij grote organisaties en officiële auditinstituten.

We kiezen er in het academiejaar 2018 – 2019 voor om deze opleiding grondig te vernieuwen om ze aan te doen sluiten bij de concrete, veranderende behoeften van interne auditoren. Ze wordt daarbij ook afgestemd op de nieuwe leermethoden.

Het programma biedt een gedegen voorbereiding op het examen ‘Certified Internal Auditor’, van het Institute of Internal Auditors Inc. (USA). 

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • kun je jouw werkzaamheden als interne auditor methodologisch onderbouwen en verantwoorden;
  • ken je de governance context en de strategische rol die de interne auditor daarin kan spelen, maar ook de governance structuren rond de functie interne audit zelf;
  • weet je hoe je op een correcte manier, zonder overdreven administratie, jouw audit documenteert en kan je deze presenteren aan een auditcomité of een raad van bestuur;
  • begrijp je hoe een interne audit van initiële identificatie van een probleemgebied, over planning, voorbereiding, uitvoering, validatie, rapportering en opvolging in elkaar zit.

Curriculum

De vernieuwde masterclass bestaat uit 4 dagen zelfstudie en 8 dagen sessies op Antwerp Management School

(casus en debriefing).

Module 1 : De situering van interne audit
Module 2 : De reikwijdte van interne audit
Module 3 : De praktijk van interne audit
Module 4 : De resultaten van interne audit

Deelnemers

Deze opleiding richt zich zowel tot beginnende als ervaren interne auditoren uit private en publieke organisaties. Vaak vervullen zij functies zoals interne auditor, auditor, inspecteur, adviseur, boekhouder, verantwoordelijke toezicht, procesverantwoordelijke. 

 

 
Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
Bruno Baert

Hoe kan ik je helpen?

Bruno Baert, Learning & Development Advisor

Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 32 3 265 8957