Masterclass Interne Audit

DOWNLOAD
Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. 32 3 265 8957

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma

De crisisjaren lieten weinig of geen middelen beschikbaar om onafhankelijke toezichtstructuren, zoals interne audit, te betalen. Vele private organisaties moesten vechten om te overleven, terwijl overheden met belangrijke budgetbeperkingen werden geconfronteerd. Meer en meer raken organisaties ervan overtuigd dat net dergelijke onafhankelijke toezichtstructuren een belangrijke rol kunnen spelen in crisissituaties als ze hun strategische rol kunnen en mogen spelen.

Met dit programma beantwoorden we aan zowel de noden van de interne auditor als aan die van de organisatiemedewerker met beperkte auditervaring. Zo bieden we basismodules én een aantal specialisatiemodules die bedoeld zijn om de bekwaamheid van de moderne auditor op professioneel vlak verder te ontwikkelen.

 Het programma is een goede voorbereiding op het examen ‘Certified Internal Auditor’, van het Institute of Internal Auditors Inc. (USA). Al meer dan 400 alumni gingen je voor!

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma (afhankelijk van welke modules je volgt) :

 • kun je jouw werkzaamheden als interne auditor methodologisch onderbouwen en verantwoorden;
 • ken je de governance context en de strategische rol die de interne auditor daarin kan spelen, maar ook de governance structuren rond de functie interne audit zelf;
 • ben je op de hoogte van de meest gangbare interne controle en risicobeheer raamwerken, zoals COSO, COSO-ERM en ISO 31000;
 • begrijp je hoe een interne audit van initiële identificatie van een probleemgebied, over planning, voorbereiding, uitvoering, validatie, rapportering en opvolging in elkaar zit.

Curriculum

Er zijn 8 verschillende modules. Elke module is ingericht met het oog op het behalen van een maximaal resultaat in een relatief korte tijd. Elke module duurt 3 dagen. Na deze dagen kan je de state-of-the-art kennis direct in de praktijk gebruiken. Naar eigen behoefte kan je kiezen uit 1 of meerdere modules.

Om het certificaat Masterclass Internal Auditor van Antwerp Management School te behalen, volg je 5 of meer modules én de eindopdracht. De modules Governance en Governance relaties, Interne controle en risicobeheer en Basis Interne Audit zijn dan verplicht. Vervolgens kan je een keuze van tenminste 2 modules uit de overige modules maken.

MODULES

 • Governance en Governance relaties
 • Interne controle en risicobeheer
 • Basis Interne Audit
 • Financiële audit technieken
 • Operationele audit technieken
 • ICT audit
 • Performance audit technieken
 • Administratie en Rapportering

Deelnemers

Deze opleiding richt zich zowel tot beginnende als ervaren interne auditoren uit private en publieke organisaties. Vaak vervullen zij functies zoals interne auditor, auditor, inspecteur, adviseur, boekhouder, verantwoordelijke toezicht, procesverantwoordelijke. 

Diploma

Voor het volgen van losse modules krijg je een deelnamecertificaat. Volg je 5 of meer modules én de eindopdracht, dan behaal je het certificaat Master Class Internal Auditor van Antwerp Management School. Hierbij zijn de 3 modules Governance en governance relaties, Interne controle en risicobeheer en Basis interne audit verplicht op te nemen.

 
Bruno Baert

Hoe kan ik je helpen?

Bruno Baert, Learning & Development Advisor

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD
Bruno Baert

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 32 3 265 8957