https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/masterclass-successieplanning
Masterclass Successieplanning
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/masterclass-successieplanning/overzicht
Overzicht

Masterclass Successieplanning

Banner Masterclass Successieplanning

Overzicht

Successieplanning is niet meer weg te denken uit de adviespraktijk. Niet langer enkel vanuit fiscale overwegingen, maar meer en meer spelen civielrechterlijke motieven daarbij een rol, niet in het minst bij nieuw samengestelde gezinnen. De standaardtechnieken inzake fiscale optimalisatie zijn inmiddels ruim gekend. Deze masterclass gaat verder. De adviseur leert een grondige basiskennis van huwelijksvermogensrecht, erfrecht en successierecht om zo zelf zijn oordeel te kunnen vormen over nieuwe technieken en tendensen. Tevens komen aspecten van vennootschapsrecht en onroerend goed aan bod.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • heb je een grondige basiskennis verworven van erfrecht en huwelijksvermogensrecht, successie- en registratierecht, aspecten van vennootschapsrecht en onroerend goed;
  • heb je geleerd op welke wijze om te gaan met de juridische aspecten van vermogensplanning;
  • heb je zicht op de manieren waarop overdracht kan worden gestructureerd, rekening houdend met zowel burgerlijke als fiscale gevolgen.

Diploma

Deelnemers die de lessen volgen, ontvangen een deelname attest. Deelnemers die het examen afleggen en hiervoor geslaagd zijn, ontvangen het getuigschrift “Masterclass Succesieplanning”.

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot financiële professionals. Mogelijke profielen zijn: financiële adviseurs uit bank- en verzekeringswezen, private bankiers, accountants en belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten, bedrijfsleiders, zaakvoerders en bestuurders van familiale ondernemingen, advocaten, notarissen en juristen.

Boogkeers
Magda

Een vraag over dit programma?

Magda Jakubczak

Tel: +32 3 265 4612

Close

Een vraag over dit programma?