https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/masterclass-successieplanning
Masterclass Successieplanning
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/masterclass-successieplanning/overzicht
Overzicht

Masterclass Successieplanning

Banner Masterclass Successieplanning

Overzicht

In de loop der jaren wordt iemands vermogen met zorg opgebouwd. Opdat de overdracht van dit vermogen op een correcte en bovenal fiscaalvoordelige manier kan gebeuren, is een proactieve successieplanning essentieel. Successieplanning is niet meer weg te denken uit de adviespraktijk. Naast fiscale overwegingen, spelen civielrechtelijke motieven daarbij een cruciale rol, niet in het minst bij nieuw samengestelde gezinnen.

Deze masterclass gaat verder dan de standaardtechnieken inzake fiscale optimalisatie. Sterker nog, de adviseur verwerft een diepgaande kennis van alle elementaire aspecten van erf-, huwelijksvermogens-, successie- en registratierecht, dit zowel voor het privé- als voor het bedrijfsvermogen, om zo zelf een gefundeerd oordeel te kunnen vormen over nieuwe technieken en tendensen.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

  • Heb je een grondige basiskennis verworven van erfrecht en huwelijksvermogensrecht, successie- en registratierecht, aspecten van vennootschapsrecht en onroerend goed;
  • Heb je geleerd op welke wijze om te gaan met de juridische aspecten van vermogensplanning;
  • Heb je zicht op de manieren waarop overdracht kan worden gestructureerd, rekening houdend met zowel burgerlijke als fiscale gevolgen.

Diploma

Deelnemers die de lessen volgen, ontvangen een deelname attest. Deelnemers die het examen afleggen en hiervoor geslaagd zijn, ontvangen het getuigschrift “Masterclass Succesieplanning”.

Deelnemers

Je maakt deel uit van een heterogene groep professionals met verschillende achtergronden.

Mogelijke profielen zijn:
- Financiële adviseurs uit bank- en verzekeringswezen, private bankiers;
- Vermogensbeheerders
- Zaakvoorders en bestuurders van familiale ondernemingen
- Advocaten, notarissen en juristen

‘De module successieplanning is een masterclass waar de meest gerenommeerde professoren hun kennis van successieplanning overdragen op de studenten. Zowel de theoretisch als praktisch gerichte lessen zorgen voor de ideale bagage die men nodig heeft om advies te verlenen over vermogensoverdracht op fiscaal en sociaal vlak.’ Lorenzo Nuydens, alumnus

Boogkeers
Magda

Een vraag over dit programma?

Magda Jakubczak

Tel: +32 3 265 46 12

Close

Een vraag over dit programma?