Masterclass Succesvol Innoveren NIEUW

In deze masterclass leer je hoe je het interne innovatiepotentieel binnen jouw organisatie kan vergroten.

DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen. +32 472 17 75 04

Dit programma wordt gegeven in het Nederlands

Over het programma 

Innovatie is cruciaal om als onderneming relevant te blijven. Uit onderzoek blijkt echter dat 80% van de innovaties faalt. Doordat innovatie bijvoorbeeld niet structureel ingebed is in de organisatie. Om méér waarde uit innovatie te halen, moet je inzicht krijgen in het innovatieproces en gebruik maken van een gestructureerde aanpak.

In deze masterclass leer je hoe je het interne innovatiepotentieel binnen jouw organisatie kan vergroten. We vertrekken hiervoor vanuit een high level strategie om te landen bij de implementatie van een innovatiecultuur en -proces in jouw organisatie.

Doelstellingen

  • Na deze opleiding heb je zicht op het huidige innovatiepotentieel binnen jouw organisatie en weet je waarop je kan inzetten om dit te vergroten.
  • Verwerf inzicht in de cruciale succesfactoren die kunnen leiden tot een gestructureerd innovatieproces.   
  • Zet onmiddellijk de eerste stappen aan de hand van een change-plan en concrete tools.

  • Krijg een stevige basis, gestoeld op academische inzichten vanuit de verschillende expertisedomeinen van AMS: leiderschap, change management, innovatieve arbeidsorganisaties en business design & innovatie.
  • Ga aan de slag met zeer concrete opdrachten en inzichten die je krijgt door een ‘Design-Driven Innovation-scan’.

Curriculum

De masterclass omvat concrete opdrachten en inzichten, opgebouwd rond 6 elementen die cruciaal zijn voor een succesvol innovatietraject: visie & strategie, cultuur, proces, team, user centered design en inspiratie.

We beginnen met een ‘inside out’-benadering, waarin we, aan de hand van een Design-Driven Innovation scan, een assessment maken van onze positie in het framework. Daarna gaan we stapsgewijs aan de slag. Eerst behandelen we de overkoepelende visie, strategie en cultuur (deel 1). Dan gaan we via het innovatieproces en -team (deel 2) naar gestructureerd UCD en inspiratie (deel 3).

In samenspraak met de docenten worden persoonlijke opdrachten gegeven om te kijken hoe we de theorie in de praktijk kunnen brengen. Aan het begin van elke volgende sessie worden deze oefeningen dan besproken zodat we kunnen leren van elkaars ervaringen.

Voor wie

Dit programma richt zich tot iedereen die vanuit zijn/haar functie het strategisch belang van innovatie (h)erkent en daarom innovatie niet langer aan toeval wil overlaten, maar gestructureerd en gericht wil aanpakken.

Voorbeelden van profielen zijn bedrijfsleiders, engineers, R&D-managers, innovatiemanagers, brandmanagers, productmanagers, salesmanagers, marketingmanagers, enz.

Diploma

Het getuigschrift “Succesvol innoveren” wordt uitgereikt na volledige deelname aan de opleiding.

 

Hoe kan ik je helpen?

Andries Reymer, Business Innovation Coach

Next steps

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma? Ik kan je helpen.

DOWNLOAD

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.
 +32 472 17 75 04