https://www.antwerpmanagementschool.be/
Home
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/netwerken-ontwikkelen-managen
Masterclass Netwerken Ontwikkelen en Managen
https://www.antwerpmanagementschool.be/programma/netwerken-ontwikkelen-managen/overzicht-1
Overzicht

Masterclass Netwerken Ontwikkelen en Managen

Banner Netwerken Ontwikkelen en Managen

Overzicht

De samenleving verandert in een snel tempo. Organisaties binnen de gezondheidszorg, de publieke en sociale sector voelen aan dat ze de complexe vragen en noden van hun klanten niet meer alleen kunnen aanpakken. Wie over een uitgebreid netwerk beschikt, presteert ook beter op innovatief vlak.

Inhoud programma

Steeds vaker maken organisaties daarom deel uit van netwerken en ze gebruiken steeds vaker netwerken om dingen voor elkaar te krijgen. Dat is kan een strategische keuze zijn, maar niet zelden worden netwerken opgezet omdat bepaalde organisaties of opdrachtgevers dat verlangen.

Samenwerken in netwerken is een van de meest complexe organisatievormen die er bestaan. Het heeft geen zin er zomaar aan te beginnen zonder een duidelijke visie. De rode draad in het programma is de afweging die je voortdurend dient te maken: “Netwerken, doen of niet doen? En als we dan netwerken, hoe doen we dat goed?”

In dit programma leer je wat organisatienetwerken precies zijn en hoe zij kunnen bijdragen aan het succes van jouw organisatie. We zoomen in op het belang van een goed netwerk en reiken kennis en technieken aan voor het vergroten van het sociaal kapitaal of relatiekapitaal als basis voor co-creatie binnen een netwerkorganisatie. Door middel van conceptuele kaders, praktijkvoorbeelden en inbreng en analyse van eigen praktijksituaties worden verdiepende inzichten over de kansen voor waarde creatie door netwerken gegenereerd.

Leerdoelen

Dit programma bestaat uit 3 delen. Hieronder lees je wat je na het volgen van deze programma's zult hebben geleerd:

Deel 1: Sociaal kapitaal

  • Weet je wat sociaal kapitaal is en hoe je dit op een effectieve, ethische en verantwoorde manier kunt inzetten
  • Kun je jouw bestaande netwerk in kaart brengen
  • Ken je methoden en technieken om jouw netwerk te vergroten en effectiever te maken
  • Weet je hoe je op een kwalitatieve en gerichte manier het sociaal kapitaal of relatiekapitaal kunt gebruiken in het laten groeien van jouw organisatie

Deel 2: Innovatie netwerken, de netwerkorganisatie

  • Kun je op basis van inzichten uit deel 1 het nut en de meerwaarde van organisatienetwerken valideren
  • Kun je een sterke link maken tussen conceptuele inzichten over opbouwen en het goed functioneren van organisatienetwerken en de praktijk.
  • Weet je hoe je de samenwerking binnen een netwerk kunt optimaliseren
  • Ben je op inspirerende wijze uitgedaagd om op een andere manier naar samenwerken, co-creatie, innovatie en vooral naar waarde creatie voor cliënten te kijken binnen een organisatienetwerk.

Deel 3: Intervisie – eigen cases

Getuigschrift

Na deelname aan dit programma krijg je een getuigschrift Masterclass Netwerken Ontwikkelen en Managen van de Antwerp Management School.

Deelnemers

Deze opleiding richt zich tot bedrijfsleiders, directieleden, managers uit KMO’s en andere bedrijven, bestuurders, directies en hoger management uit de publieke en social profit sector, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Boogkeers
Inge salden

Een vraag over dit programma?

Inge Salden

Tel: +32 3 265 46 31

Close

Een vraag over dit programma?