One Belt One Road Dialogues

Advies nodig bij het selecteren van het juiste programma?
Ik kan je helpen.

Contacteer Janet Download

Dit programma wordt gegeven in het Engels

Over het programma

Dit unieke programma, (One Belt, One Road: Eén gordel, één weg) , is ontwikkeld voor executives die rechtstreeks betrokken zijn bij internationale businessontwikkeling. Deze gaat over hoe OBOR-objectieven vertalen naar concrete businesskansen voor de belangrijkste spelers aan beide kanten van de ‘Zijderoute’.

Sprekers & begeleiders

Prof. dr. Paul Matthyssens

Paul Matthyssens is de decaan van Antwerp Management School en professor in Global Strategic Management aan Universiteit Antwerpen en AMS. Hij is gastprofessor aan DTU Business in Lyngby (DK) en Fordham University (US). Dr. Matthyssens publiceerde zo’n 100 artikels in top academische tijdschriften. Matthyssens onderzoekt business en industriële marketing, waarde-innovatie, internationale strategie en inkoopstrategie.

Prof. dr. Olaf Plötner

Olaf Plötner is de decaan van Executive Education aan ESMT. Hij vervoegde bij tot ESMT als een van de eerste faculteitsleden en is directeur van ESMT Customized Solutions GmbH sinds 2002. Het huidige onderzoek van Olaf is toegespitst op strategisch management, industriële markt-management en verkoopmanagement in globale B2B-markten.

Prof. Genfa (Harry) Liu

Mr. Liu Genfa is waarnemend directeur-generaal van het departement van internationale uitwisseling en programmaontwikkeling van het China Executive Leadership Academy Pudong (CELAP), directeur van het Joint Center for Urban Studies van CELAP & de universiteit van Oxford, vice-president van de Harvard Alumni Associatie en vice-president van LKY SPP van NUS Alumni Associatie van SORSA.

Curriculum

• Een helikopterview van OBOR: onthulling van het perspectief van de Chinese overheid
  • De mogelijkheden in belangrijke OBOR-sectoren
  • Zakendoen binnen de OBOR, inclusief dialogen tussen Europese en Chinese genodigden van de desbetreffende industrieën
  • Van idee tot plan

Deelnemers

CEO’s en hun executive-level teamleden en boardmembers die rechtstreeks betrokken zijn bij strategische en internationale ontwikkeling. De deelnemers werken in infrastructuur-constructie, logistiek of finance-trade.

Partners

De Nazarbayev University Graduate School of Business (NUGSB) is de eerste Engelstalige onderzoeksgerichte internationale businessschool in Centraal-Azië. Het huidige onderzoek van de school is gefocust op financiële markten, ondernemerschap en innovatie, en de transitie van opkomende markten naar volwaardig geïndustrialiseerde kenniseconomieën. De faculteit van NUGSB is samengesteld uit ’s werelds beste universiteiten en baseert zijn curriculum op interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek. De Graduate School of Business onderhoudt een strategische samenwerking met de Fuqua School of Business van Duke University in de VS.

The European House – Ambrosetti is een hoogstaand Italiaans managementadviesbureau. Het in 1965 opgerichte bedrijf heeft naast zijn hoofdkwartier in Milaan ook een netwerk van buitenlandse vestigingen in Europa, maar ook wereldwijd met een vestiging in China sinds 2001. Jaarlijks adviseert het bedrijf meer dan 400 cliënten en organiseert het meer dan 300 events over de hele wereld. Ze worden erkend om een hoogstaand internationaal netwerk met top-level beleidsmakers binnen multinationale ondernemingen en op autonoom nationaal niveau. Voor het vierde jaar op een rij is The European House – Ambrosetti genomineerd – in de categorie ‘Best Private Think Tanks’ – tot de nummer 1 denktank in Italië en in de Europese top tien volgens het University of Pennsylvania 2016 Global Go To Think Tank Index Report.

ESMT Berlin werd opgericht door 25 vooraanstaande wereldwijde ondernemingen en instituten. De internationale businessschool biedt een fulltime MBA, een executive MBA, een MA in management en een open inschrijvingsformule naast een aantal op maat gemaakte aanvullende programma’s voor executives. ESMT focust zich op 3 grote topics: leiderschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid, Europese concurrentie en technologiemanagement. De ESMT faculteit publiceert in de beste academische tijdschriften.  Verder biedt deze business school een interdisciplinair platform voor het onderhoud van de dialoog tussen politiek, businesswereld en academische kringen. ESMT heeft vestigingen in Berlijn, Duitsland, met Schloss Gracht als een bijkomende locatie in de omgeving van Keulen. ESMT is een privé-businessschool met de machtiging om doctoraten uit te rijken en is erkend door de Duitse overheid, AACSB, AMBA, EQUIS en FIBAA.

Leerdoelen

• Deel unieke inzichten
    • Verkrijg unieke inzichten in China’s economische, politieke en sectorspecifieke ontwikkelingen, evenals investeringskansen en het ondernemingsklimaat. Begrijp het Chinese perspectief.
    • Ontwikkel inzichten en meningen over de concrete implementatie van OBOR-strategieën. Geef het Europese perspectief.
    • Betreed goedgeïnformeerd het OBOR-podium en ontwikkel een OBOR-proof internationale strategie voor jouw bedrijf.
  • Connecteer met belangrijke Chinese & Europese OBOR-stakeholders
    • Profiteer van een toegankelijke dialoog met Chinese regeringsvertegenwoordigers en Chinese bedrijven.
    • Groei en mobiliseer netwerken binnen een specifieke OBOR-sector om waarde te creëren voor jouw bedrijf.
  • Creëer zichtbaarheid voor jouw bedrijf en deel jouw plannen met relevante Chinese stakeholders
  • Positioneer jezelf en je bedrijf als een OBOR-bijdrager

Janet Zhou, Project Manager/Coordinator